ציונה היא מטפלת במעון יום של נעמ"ת. היא מגיעה כל יום בשעה 7:30 בבוקר אבל ב-12:30, כשהילדים נרדמים, היא מחתימה כרטיס ויוצאת להפסקה כפויה. ב-14:30 היא תשוב, תחתים שוב כרטיס ותמשיך לעבוד עד השעה 17:00. כמוה יש עוד מאות מטפלות במעונות יום ברחבי הארץ. התקן של משרד הכלכלה קובע שכשהילדים ישנים מספיקות רק שתי מטפלות, ולכן אחת מהן תצטרך לצאת להפסקה. מיותר לציין שעל ההפסקה שיכולה לנוע מחצי שעה לשעתיים, הן לא מקבלות שכר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זה אבסורד שבזמן שהילדים ישנים בצהריים המטפלות נאלצות ללכת הביתה", אומרת גליה וולך, מנכ"לית נעמ"ת. "מטרידה אותי לא פחות העובדה שכשהתינוקות מתעוררים משנת הצהריים, אנחנו ביחס של מטפלת לשישה תינוקות, תינוקות שזקוקים להחלפות, שצריך להאכיל לאותם, הם צריכים יחס ותשומת לב".
השבוע נפגשו נציגי ויצ"ו, נעמ"ת ואמונה והחליטו על יציאה למאבק על שיפור תנאי ההעסקה של המטפלות. 200 אלף תינוקות עד גיל 3 נמצאים במסגרות שונות של הגיל הרך. עכשיו כשעל הפרק מעבר מעונות היום של משרד הכלכלה למשרד החינוך, ניתן רק לקוות ש-200 אלף התינוקות לא ייפלו בין הכיסאות.
ממשרד הכלכלה נמסר בתגובה כי אין כל הנחיה לפצל את שעות העבודה של המטפלות, ואם מתקיים פיצול שכזה, הוא מבוצע על דעת הארגונים המפעילים את מעונות היום, ככל הנראה לשם קיזוז העלויות.