במכוני ההכשרה לבחינה הפסיכומטרית לא מתרגשים מהדיווחים אודות הרפורמה הקרבה בתחום. לאחר שאמש (ראשון) פורסמו לראשונה בחדשות 2 השינויים הצפויים במתכונת הקבלה לאוניברסיטאות ולמוסדות ההשכלה הגבוהה, בחברות המציעות קורסי הכנה לבחינה הפסיכומטרית, העסקים מתנהלים כרגיל, בינתיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעקבות הפרסום על הרפורמה הקרובה שעלולה להפוך את הבחינה הפסיכומטרית למיותרת, ביררנו עם שלוש חברות שונות בדבר המצב כעת בשוק קורסי ההכנה. בשיחות שקיימנו עם הנציגים, התעניינו בקורסים השונים ושאלנו עד כמה השפיעה ההודעה בדבר השינויים האפשריים.
ברוב החברות ביקשו לצנן את ההתלהבות וטענו כי כלל לא הגיעה הודעה רשמית על רפורמה צפויה בהליך הקבלה למכללות ולאוניברסיטאות. ב"ירדן - בגרות ופסיכומטרי" טענו כי על פי הידוע להם הרפורמה כלל לא יצאה אל הפועל, וגם אם כן - היא תחול על מספר תלמידים מצומצם. "שמענו את זה בתקשורת, ולמיטב הבנתנו רק תלמידים שהרחיבו מקצועות חובה כמו מתמטיקה ואנגלית לרמת חמש יחידות יוכלו להתקבל בתחומים מיוחדים". ב"ירדן" אף הוסיפו כי ככל הידוע להם, האפשרות לוותר על הבחינה הפסיכומטרית תוצע אך ורק לסטודנטים המתבקשים להתקבל ללימודים במכללות.
"הרפורמה - רק לתלמידים צעירים"
נדבך נוסף שעלה בשיחות עם מכוני הפסיכומטרי הוא גילם של המועמדים שעליהם תחול הרפורמה המדוברת. בקרב החברות שבהם הוצעו הקורסים טוענים כי כשתאושר הרפורמה, היא תחול אך ורק על בני נוער הלומדים כיום בבתי הספר התיכונים ובחטיבות הביניים. "הרפורמה עדיין לא נכנסה לפועל, וגם אם כן היא תחול על תלמידי כיתות ח' ו-ט', זאת מאחר שהם צפויים להיבחן בבחינות בגרות בעלות אופי שונה, ומשקלן יהיה בהתאם", הסבירו נציגי "יואל גבע", שאף טענו כי ההמתנה לכניסת הנהלים החדשים לתוקף - מיותרת.
דברים ברוח דומה אמרו גם ב"קידום", שם אף ציינו כי גם אם תאושר המהפכה בקבלה לאוניברסיטאות, סיכויי הקבלה ללא הבחינה הפסיכומטרית יישארו נמוכים למדי. "בכדי להתקבל לחוגים מבוקשים באוניברסיטאות הנחשבות צריך ממוצע בגרויות גבוה למדי ולעמוד בדרישות. אם הציון הממוצע אינו 110 - אז לא תצליח להתקבל ללא פסיכומטרי, ואם כן - הקורס עלינו".