ארבעה ימים עברו מאז יצאו לרחובות כ-60 אלף הורים במחאה על המציאות המעוותת והאלימה שהופכת את הילדים שלהם להפקר. היום (חמישי) השיקו ההורים את קמפיין #גםהילדשלי זאת במטרה לספר את הסיפור של הילדים שהותקפו על ידי המטפלות שלהם. במסגרת הקמפיין נפתח דף פייסבוק אליו יעלו הורים את הסיפורים של הילדים שלהם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לצד הקמפיין, ממשיכים מארגני המחאה בשורת פעולות, בניהן הפגנה מול בית המשפט בלוד בתום הקראת גזר דינה של אינה סקיבנקו, המואשמת בהריגתה של יסמין וינטה. מחאת ההורים תובעת שינוי אמיתי ויסודי באופן שבו מטפלת המדינה ודורשת בין היתר את העברת תחום החינוך לגיל הרך לידי משרד החינוך ומתן חינוך חינם מגיל לידה, החמרת ענישה בתחום והרתעה, התקנת תקנות הפיקוח בהקדם, והקטנת היחס בין מספר אנשי הצוות לילדים.
אחז אגם, יו"ר ועד הורי הגנים הארצי וממארגני המחאה אמר כי "ברור לנו שהמקרים האחרונים שקרו אינם המקרים היחידיים שקיימים ועל כן הקמפיין נועד ליצור מודעות לבעיה ולסתור טענות למקרים נקודתיים.עד כה אנחנו מבינים שלא לוקחים אותנו ברצינות ולכן נמשיך לפעול עד שנשיג בטחון לילדינו".
בפוסט שפורסם בפייסבוק נכתב: "מאחורי כל סיפור על גננת או מטפלת שהחליטה לפרוק את הכעסים שלה על פעוט חסר ישע, עומדת משפחה שהחיים שלה כבר לא יחזרו להיות אותם חיים. עומד ילד מצולק שלעולם לא יבין מהי ילדות מאושרת ועומדים שם הורים מוכי תחושות אשמה, שתוהים איך ממשיכים מכאן הלאה".
"אז כדי להשאיר את האשם בצד ולהבטיח להם ילדות מאושרת, אנחנו מתחילים כאן ועכשיו לספר את הסיפור שלנו", נכתב. "כמו בקמפיין metoo, גם כאן אנחנו רוצים להראות שאתם לא לבד. אתם מספרים את הסיפור של הילדים של כולנו. בואו תצטרפו לקמפיין שלנו, כדי שנראה למקבלי ההחלטות שהרעה החולה הזו נוגעת כמעט בכולנו - העלו לדף הפייסבוק שלכם, שתפו ותייגו – '#גםהילדשלי'.
"אני שירן אמא ל-5 ופעילה למען הגיל הרך, בני הבכור סבל מהזנחה ביום הראשון בו נכנס למטפלת בבית פרטי", סיפרה אם שמשתתפת בקמפיין. "צעקו עליו השאירו אותו עם צרכים עד לכדי כוויות בזמן שהמטפלת בישלה לבני ביתה. גם אני חלק ממחאת ההורים נלחמים ונאבקים למען הילדים".