בתחילת שנת הלימודים פגשנו את בן אראלי לראשונה ומייד נדבקנו בהתלהבות שלו. בן הקיבוץ עין גדי, נחשב למטאור בתחום החינוך. אחרי שנים מחוץ לקיבוץ, החליט לחזור אל בית הספר שבו גדל כדי להרים אותו מהקרשים. מאז אנחנו איתו. מדי כמה חודשים יורדים אל המקום הנמוך ביותר בעולם, מלווים אותו מקרוב - שנה ראשונה בחייו של מנהל. "הכי טוב שיש" - הפרק הראשון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בחרתי שלושה מדדים שבהם אני רוצה להתעסק", סיפר אראלי. "פעם אחת זה היחסים בין מורים לתלמידים, פעם שנייה זה נושא של מה התלמיד מרגיש בלמידה ואיך הוא חווה את המסוגלות שלו בתוך הלמידה. ופעם שלישית, והדבר המרכזי לשינוי, הוא הפדגוגיה. ולקחנו את שלושת המדדים האלה, ודרכם עבדנו כל השנה הזאת".
בן נכנס לבית הספר בסערה, רתם את אוניברסיטת סטנפורד היוקרתית שתשקיע כסף ואת בוגרי בצלאל לעצב מחדש שולחנות חדשים ולוחות ניידים. הוא הקים צוות של מורים שיחד הם כותבים תכנית לימוד חדשה.
"אני חושב שאחד הדברים שלא הערכתי קודם זה כמה שבור האמון בין מורים לתלמידים", סיפר בן. "השיקום של האמון זה תהליך ארוך, ואני מתחיל לראות את ההתחלה שלו. ניצנים של התחלה של איך מדברים פה, איך מתנהלים".
18 מורים לא ימשיכו בשנה הבאה בבית הספר. חלקם לא עמדו בשינוי הגדול, אחרים פרשו לגמלאות. במקומם עשרה מורים חדשים עם בני משפחותיהם מגיעים לשכונה הצפונית של הקיבוץ, לדירות ששופצו במיוחד עבורם.
בעוד שבועיים בן יתחיל את השנה השנייה בבית הספר. יש לו עוד מה ללמוד ומה לתקן, אבל גם יש לו קבלות. בשנה אחת הוא הצליח לעשות את הבלתי ייאמן ולהחזיר את האמון של המורים בתלמידים, וגם ההיפך: "אני לא מתכוון להפסיק בקרוב. זו אולי לא משרת החלומות, אולי זו לא המשכורת הגבוהה, אפילו לא קרוב לזה. אבל יש משהו ביצירה הזאת ובהבנה שחייבים לייצר מערכת אחרת, ודווקא בגלל הקשיים של המקום הזה, זה מדרבן אותי רק להמשיך פה".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/