רוצים לקבל את הפרק החדש היישר לנייד, ברגע שהוא יוצא? להרשמה והאזנה במכשירי אפל, לחצו כאן | להרשמה והאזנה במכשירי אנדרואיד ניתן להשתמש בכל אפליקציית פודקאסטים, ולחפש בה את "מיד בהרחבה" - או ללחוץ כאן
בט' באב 586 לפני הספירה, חרב בית המקדש הראשון. בדיוק 656 שנים לאחר מכן חרב גם בית המקדש השני. מאז ועד היום, מציין העם היהודי את היום הזה כיום אבל לאומי - הצום השני בחשיבותו לאחר יום כיפור. "יש בו משהו מכונן, שבמידה מסוימת עיצב את פני העם היהודי ואת ההיסטוריה שלו", מסביר הכתב והמגיש עופר חדד בפודקאסט "מיד בהרחבה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"ב-'49 וב-'67 היו שתי נקודות ציון בהן קהילות שונות בעולם חשבו שהגיע הזמן להפסיק לציין את ט' באב - התפללנו להקמתה של מדינה יהודית ריבונית על אדמת ארץ ישראל, והנה זה קרה", מגלה חדד. "אני חושב שיש משהו מאוד נכון וחזק בלהמשיך לציין את את היום הזה, בגלל שלצערנו התזכורות לבעיות החברתיות בולטות מאי פעם - ולכן חשוב להזכיר לעצמנו למה החורבן הזה קרה".
אז למה גם אחרי שירושלים אוחדה לה יחדיו עדיין יום התענית הזה חשוב? איך קרה שט' באב הפסיק להיות קונצנזוס בישראל? ואיך אפשר להפוך את ט' באב ליום שרלוונטי גם למי שאינם מייחלים להקמת בית המקדש השלישי? השאלות האלה ועוד רבות נוספות הן חלק מהפרק החדש של הפודקאסט "מיד בהרחבה" עם ארנת כהן. אתם מוזמנים להוריד אותו ולהקשיב לו בכל אפליקציות הפודקאסטים.