מדריכי הפנימייה דואגים שהילדים לא יישארו לבד בחג - ומארחים אותם בבתיהם: עובדי פנימיית "כפר אהבה", שבה מתחנכים מאות ילדים שהוצאו מביתם בגלל מצבים קיצוניים של אלימות, התעללות והזנחה, מארחים בסוכות את אלה שאינם יכולים לחזור להוריהם. בוגרת העמותה: "כשאני מתארחת אצל המדריכים אני מרגישה שככה חג צריך להיות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במהלך החגים ישנם ילדים רבים ב"כפר האהבה" שאינם יכולים לחזור לביתם בגלל מצבים משפחתיים קיצוניים, ודווקא בתקופה המשפחתית ביותר הם חווים את החוסר. אנשי הצוות בכפר בוחרים בכל חג מחדש ליצור לילדים אלה תחושת משפחתיות ולוקחים אותם לבלות עם משפחותיהם.
אחת מבוגרות העמותה מספרת: "המשפחה שלי גרה בעיר רחוקה, לא תמיד יוצא לי לחזור לשם, אבל גם כשאני כן נוסעת החוויה היא שונה, לא רגילה. יש תמיד המון ריבים וכעסים. כשאני מגיעה לשם אני לא מאושרת באמת".
לדבריה, "אני לא מכירה ילד אחד שהיה רוצה לגדול בלי ההורים שלו, בלי המשפחה שלו ובלי הסביבה המוכרת שלו. במהלך השנים בהן גדלתי בכפר, בכל פעם מחדש שראיתי את החניכים האחרים יוצאים הביתה, זה צבט אותי בלב. זה העלה והדגיש את כל השאלות שליוו אותי בכל יום ויום. למה גם אני לא יכולה לחזור אל הבית? למה לי אין משפחה נורמאלית?".
היא מספרת כי החג המשמעותי ביותר עבורה היה זה שהיא חגגה עם מדריכי הכפר: "באותו הזמן הרווחה לא אישרה לי לחזור הביתה. מאוד התבאסתי. זו הייתה נקודת משבר ולא ידעתי איפה אעשה את החג. העובדת הסוציאלית בפנימייה הרגיעה אותי ואמרה לי שהכל יהיה בסדר. היא סידרה לי להתארח בבתים של המדריכים שלי. ביליתי איתם כל החג והם עשו הרבה מאוד כדי שאני אהיה מאושרת ואגיש רצויה. כשאני מתארחת אצל המדריכים אני מרגישה שככה חג צריך להיות".
סמי, מדריכה בפנימייה ומארחת במשך 10 שנים את ילדי הפנימיה בחגים מוסיפה: "זו חוויה לארח את הילדים שלנו ולתת להם להרגיש שגם כשהם לא בבית הפרטי שלהם, הם מוזמנים אלינו. המשפחה שלי ובעיקר הילדים שלי מגוייסים עבור זה".
"כפר אהבה" הוא כפר נוער הנמצא בכפר ביאליק, סמוך לקריית ביאליק, ומופעל על ידי "כפר ילדים ונוער אהבה אגודה לטובת הכלל (ע"ר)". הילדים השוהים בו, בגילאי 6-18, הוצאו ממשפחותיהם בגלל סיכון וחוויות טראומטיות קשות. בימים אלה "כפר אהבה" נמצא בעיצומו של פרויקט מימון המונים לצורך בניית מבנה טיפולי חדש שיהווה בית לילדי הכפר. הפרויקט נפתח באתר Causematch ויעד הגיוס הוא 580 אלף שקל.