מובילי מחאת הלהט"ב הציגו את דרישותיהם מהממשלה: על רקע חוק הפונדקאות והמחאה שסחפה עשרות אלפי בני אדם בכל הארץ, קיימו היום (רביעי) ראשי הקהילה מסיבת עיתונאים מיוחדת שבה הם הציגו את הציפיות שלהם מהדרג הפוליטי. "דורשים שוויון וחירות, לא הקמת ועדות", הבהירו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במרכז מסמך הדרישות, שעליו חתומים 14 ארגוני הקהילה, עומדים שישה נושאי ליבה: מניעת פשיעה ואלימות כלפי הקהילה, הכרה במשפחות גאות, התאמת שירותי הרווחה לקהילה הלהט"בית, שוויון בבריאות, חינוך לסובלנות ולקבלת הקהילה הגאה והקצאת משאבים לשם כך.
לשאלת כתב החדשות מה יעשו אם דרישותיהם לא ייענו ענתה יו"ר האגודה למען הלהט"ב חן אריאלי כי "נמשיך את המאבק כמו שאנחנו פועלות עוד לפני המחאה הגדולה. המחאה הוכיחה שיש לנו כוח להרים את המדינה, שיש לנו כוח בשטח". היא הוסיפה כי "יש לנו יכולת להרים תנועה משמעותית שמשפיעה. הבנו את זה במחאת האימוץ בקיץ שעבר. אנחנו צריכות לתפוס עמדות כוח ולשנות את יחסי הכוח. אנחנו צריכות להתפקד למפלגות ולשנות מתוך מבני הכוח כדי לקדם את הערכים שאנחנו מאמינים ומאמינות בהם".
"אנחנו נהיה השותפים הראשונים בכל תהליך של יצירת שינוי, לא בהצהרות אלא במעשים", הבהירה אריאלי. "הקהילה הגאה נאבקת לקבל שוויון זכויות מלא. זוהי הזמנה לציבור הישראלי בירושלים: כולנו שווים ולכולנו מגיעה חירות ומגיע שוויון".
בקואליציית ארגוני הקהילה חברים: האגודה למען הלהט"ב, איגי ארגון נוער גאה, הבית הפתוח ירושלים, המרכז הגאה תל אביב, בית הקהילות חיפה, בית גאה באר שבע, עמותת אבות גאים, בת קול ארגון לסביות דתיות, חברותא הומואים דתיים, ארגון מעברים לקהילה הטרנסית, חושן חינוך ושינוי, הוועד למלחמה באיידס, מועדון ספורט גאה ותהל"ה.
"השבוע האחרון הוכיח שהציבור הישראלי איתנו במאבק לשוויון", אמרה אריאלי. "50 אלף שובתות ושובתים שיצאו לרחובות, מקריית שמונה עד באר שבע, ו-100 אלף מפגינות ומפגינים בעצרת המחאה הגדולה ביותר אי פעם של הקהילה הלהט"בית עומדות ועומדים מאחורי הדרישות שהצגנו היום. אני אומרת לממשלה - שמעי את הקול שעולה מן הציבור ואמצי את מתווה ארגוני הקהילה לשוויון. המאבק יימשך עד שנקבל התחייבות ממשית לשינוי - לא בהצהרות אלא במעשים".
בנוסף, ארגוני הלהט"ב פתחו היום מאהל מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים. מהבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות מסרו כי מדובר בהעלאת הילוך במאבק של הקהילה הגאה. "ביום חמישי האחרון הפגנו מול בית רה"מ וצעקנו 'נמאס!', והתכוונו לזה", אמר עופר ארז, מנכ"ל הבית הפתוח. "אנחנו ממשיכים! עד ליום מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. נהיה במאהל המחאה שנועד להבהיר לכל שהפסקנו לבקש - מעכשיו מתחילים לדרוש. אלה לא הפגנות חולפות, זאת מחאה כלל ארצית שתימשך ותתעצם עד שנראה שינוי אמיתי".
השבוע פורסמה במהדורה המרכזית יוזמה של חבר הכנסת אמיר אוחנה (ליכוד) ולפיה תוקם רשות לענייני להט"ב. רשות זו תפעל תחת משרד ראש הממשלה או המשרד לשוויון חברתי, ובדומה לרשות לקידום מעמד האישה היא תרכז את כל הטיפול בענייני להט"ב - מהסברה ומחקר ועד לחקיקה.
ח"כ אוחנה טען כי מדובר במהלך היסטורי שיקשר בין הקהילה לרשויות המדינה, אך ראשי המאבק הבהירו בתגובה שעליהם להיות חלק מרכזי בתהליך, ודחו את ההצעה כיוון שפורסמה בתקשורת עוד בטרם הובאה לידיעתם.
אתמול פורסם במהדורה המרכזית סקר שבדק מה חושבים מצביעי הליכוד והבית היהודי על מחאת הפונדקאות, וממנו עלה כי יותר ממחצית ממצביעי מפלגות אלה תומכות באופן מפתיע במחאה.