לאחר שמוקדם יותר השבוע הודיע ארגון ויצו כי יפסיק את הפעלת הצהרונים החל משנת הלימודים הקרובה בשל הרפורמה של השר כחלון, הערב (חמישי) חוזרים בהם בארגון מההכרזה. בויצו מבהירים כי יפעילו את המסגרות בת"א כבר החל משנת הלימודים הקרובה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ויצו אף ניגשו למכרז של עיריית תל אביב להפעלת הצהרונים, לצד ארגונים גדולים נוספים כמו פונטיס ובצהרי היום. "לאור הודעת עיריית ת"א כי לא תתפשר על איכות הצהרונים ותממן את המענים החינוכיים והטיפוליים הנדרשים, הודענו כי נתמודד על הפעלת הצהרונים בעיר", נמסר מויצו.
"התנאים החדשים מאפשרים הפעלה איכותית של הצהרונים, מבלי לפגוע בסטנדרטים שהיו נהוגים עד כה", הוסיפו. "ראש עיריית ת"א פעל באומץ רב ולא וויתר על איכות הצהרונים תוך שמירה על תנאי העסקתן של עובדות הצהרונים, שרובן תושבות העיר. בהחלטה לגשר על הפער בעלויות - שמה העירייה את חינוך תושביה בראש סדר העדיפויות. אנו שמחות שפנו אלינו להתמודד בשנית על הפעלת הצהרונים בעיר ולהמשיך לשרת את ילדי העיר והוריהם".
כחלק מההסכם עם עיריית תל אביב, תשתתף העירייה בחלק מההוצאות, בהן: הפעלת תכנית לימודים איכותית, מימון רכזת פדגוגית לכל 20 צהרונים, שמירה על איכות המזון והנחות וסיוע למשפחות חד הוריות. עוד הודיעה העירייה כי תוותר למפעילים על שכר דירה, תממן חומרי יצירה וניקיון ותקצר את יום הלימודים לשעה 16:30.
"טובת המשפחות ניצחה את האינטרסים הצרים ועל כך יש לברך", אמרה ח"כ יפעת שאשא ביטון, שהובילה את חוק הצהרונים: "אמרנו לאורך כל הדרך שיפתחו ב-1 בספטמבר צהרונים איכותיים במחיר הוגן ואכן כך יהיה. אני מצרה על כך שניהלו מאבק מיותר על חשבון ההורים לילדים קטנים, אבל כעת כל זה מאחורינו ויש להיערך בצורה המיטבית לפתיחת שנת הלימודים".
בתחילת השבוע שלח הארגון הודעה להורים, בו נכתב כי "כעמותה חברתית, אנו מחויבות לפרמטרים נוספים שההוזלה לא תאפשר לנו לעמוד בהם. הטיפול ביצירת רצף חינוכי איכותי, אינו יכול להתבסס רק על הוזלת המחיר, הוא חייב לתת מענה מערכתי איכותי ורציני".
גם ארגון נעמת, המפעיל 22 צהרונים בתל אביב, הודיע כי לא יפעיל צהרונים בשנה הבאה. "בתנאי המכרז הנוכחיים נעמת לא תוכל להמשיך ולהפעילם", מסרו. "מכיוון שהעירייה דחתה את המועד האחרון להגשת המכרז ל-2 באוגוסט אנו נמתין בתקווה כי יחול בו שינוי אשר ישנה את התנאים ויאפשר לנעמת לגשת למכרז".
"מתווה התוכנית יוביל לפגיעה ממשית באיכות"
לפני כשבועיים התאגדו מספר ראשי רשויות והודיעו כי התכנית אינה ישימה וכי אין ביכולתם לעמוד בה כלכלית. "אנו תומכים בתכנית, ברציונל ובערך שהיא מייצרת לכלל ילדי ישראל ולמשפחותיהם בכל הארץ", ציינו ראשי הרשויות, אך הבהירו כי "לא הרעיון פורץ הדרך הוא שיוביל לשינוי המיוחל, אלא אופן יישומו בשטח".
במכתב ששיגרו לעבר השר כחלון, עם העתק למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, טוענים 15 ראשי רשויות, שנמנות דווקא על קבוצת המועצות החזקות בישראל - באשכול סוציו-אקונומי 7 ומעלה - כי הם אינם ערוכים למימון התכנית ודורשים לכנס ישיבה על מנת לדון בהשלכות של הרפורמה החדשה.
"לצערנו, מתווה היישום של התוכנית, אשר גובש תוך שבועות ספורים, מאופיין בפשרות רבות מדי - שמובילות לפגיעה ממשית באיכות הצהרון כמסגרת חינוכית מחד, ולנזק מידי לרשויות ובמיוחד רשויות בלמ"ס 6 ומעלה, אשר אינן ערוכות, חודשיים לפני פתיחת שנת הלימודים, להתמודד עם השינוי והשלכותיו", כתבו.
בהכנת הידיעה השתתפה יעל אודם