פקידת הסעד הראשית במשרד הרווחה, אורנה הירשפלד, מי שאחראית לחוות הדעת השנויה במחלוקת במשרד לפיה אין להתיר לזוגות חד-מיניים לאמץ ילדים בישראל, נמצאת בימים האחרונים תחת מתקפה מצד המתנגדים לחוות הדעת. אולם בסוף השבוע יצא בנה חגי להגנתה, והסביר כי הוא בעצמו חלק מקהילת הלהט"ב בהיותו הומוסקסואל מוצהר, וזכה תמיד לתמיכה מאמו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אמנם הדעה שלי ושל הקהילה שונה משל אמא בנושא האימוץ, אבל אמא שלי רחוקה מלהיות הומופובית או לא מקבלת", כתב הירשפלד בפוסט בפייסבוק. "הקונפליקט הפנימי היה משמעותי בימים האלה. הוא נגע באופן ישיר בקשר בין אמא ובן, קבלה ואהבה - במקרה של אמא שלי, אהבה ללא תנאים. אמא שכל השנים מקבלת, מכילה ומאפשרת לי ולאחים שלי לצמוח ולפרוח בדרכנו".
"גדלתי במשפחה שערכי אהבה, חופש ושוויון נוכחים בה, ברמת האידאולוגיה וביום יום", המשיך. הוא מתאר מציאות בה ישנה "קבלה מוחלטת, כבר מגיל הנעורים ועד עכשיו, כשאני ובן זוגי המהמם יושבים יחד סביב שולחן השבת". לדבריו, אמו מראה "בימים האחרונים ובכלל עד כמה היא יודעת להקשיב ולהיות פתוחה לדעות נוספות, וכל הזמן לשאול שאלות, גם על הדעות שלה עצמה".
עוד סיפר הבן כי שוחח עם אמו על הנושא בימים האחרונים. "שיתפתי אותה כמה משמעותי שהזהות שלי ושל הקהילה שלי תהיה שווה מול החוק; שאוכל לבנות לי עתיד במדינה הזאת; שאני לא אצטרך לנסוע להתחתן בחו"ל רק כדי לרצות מוסדות דתיים; שאקבל את ההכרה של המדינה בזוגיות שאני בוחר ואוהב; שאוכל לבחור איך אני מביא את הילדים שלי לעולם, בפונדקאות או הורות משותפת; שאוכל לבחור לאמץ ועזור לילדים שזקוקים לבית אוהב וחם", כתב. "רצון פשוט לומר שיש לי מקום. אני לא לוקח מקום ולא נאבק עליו - המקום שלי בחברה הישראלית כבר קיים".
ביום חמישי: אלפי מפגינים בתל אביב
ביום חמישי האחרון הפגינו אלפים בתל אביב נגד האיסור על זוגות גאים לאמץ ילדים בישראל, כשבמהלך ההפגנות נעצרו שישה מהמפגינים ועוד שניים עוכבו על ידי המשטרה. המפגינים קראו קריאות כמו "אנחנו לא סוג ב'", "כאן לא צ'צ'ניה" ו"גם לי מותר להיות אבא".
איש הטלוויזיה נדב בורנשטיין נאם באירוע ואמר: "השבוע גיליתי שאני מטען חריג. קראו לי כבר בהרבה שמות גנאי, אבל הכינוי הזה פגע בי הכי בעולם. חצי שנה חלפה מאז שהבנות שלנו נולדו. חצי שנה - ואין להן עדיין שום מעמד בישראל", המשיך. "אין להן תעודת זהות. אין להן ביטוח בריאות, רק פוליסה זמנית של עובד זר. מדינה שלמה מתגייסת לעצור את זה שהבנות שלי יהיו מוכרות במדינה שלי".
שר הרווחה חיים כץ יקים השבוע צוות בתוך משרדו שיינסח את התשובה החדשה שתוגש לבג"ץ, לקראת הדיון שייערך בחודש ספטמבר בעתירה שהגישו עמותות "האבות הגאים" והמרכז הרפורמי לשינוי המצב הקיים.