מאות פניות הגיעו למערכת חדשות 2 בעקבות פרסום הכתבה אמש (רביעי) על דן ורדי, ניצול השואה הכלוא בדירת עמידר מתפוררת הממוקמת בקומה השלישית - למרות שהוא סובל מקשיי התניידות חמורים. ורדי מודה מקרב לה לכל המעוניינים לסייע לו, אך מבהיר: בקשתו היחידה, המופנית למשרד השיכון והבינוי ולעמידר, היא לעבור לדירה המותאמת לצרכיו בקומת קרקע, כפי שמגיע לו על פי חוק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אזרחים מן השורה הציעו לסייע לורדי באירוח בביתם, שיפוץ דירתו, רכישת ריהוט וציוד חשמלי ואפילו העברת כספים ישירות לחשבון הבנק שלו. גם חברי כנסת ובכירים במשק הגיבו לכתבה בהצעות לסיוע, בהם מנכ"ל מגן דוד אדום אלי בין, שהציע לסייע בשיפוץ דירתו של ורדי; ויו"ר קק"ל, דני עטר, שהציע לשכן את ורדי בדירה במרכז הארץ. עם זאת, ורדי נאלץ לסרב להצעה הנדיבה שכן הוא מעוניין להישאר במקום מגוריו באילת.
כאמור, גם חברי כנסת הביעו רצון לסייע לוורדי, בהם חבר הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני). "מדינת ישראל פשוט מחכה שניצולי השואה הנזקקים כמו דן ורדי ימותו, וכך היא לא תצטרך לשלם עבורם דבר", מחה שמולי, המשמש יו"ר שדולת הגמלאים ניצולי השואה בכנסת וכן חבר בוועדת הרווחה. "זו בושה וחרפה, במיוחד לאור העובדה שיש עודפים של מיליארדים בקופת המדינה. החלטנו מספר חברי כנסת להתאגד לנסות לקדם עבור קשישים בדיור הציבורי פתרונות מעשיים, במקום להמתין שהממשלה תעשה בשבילם משהו". עוד הגיש שמולי בקשה לדיון דחוף במליאה בנושא, בנוכחות שר הבינוי והשיכון יואב גלנט.
פניות נוספות בנוגע לסיוע לדן ורדי ניתן להפנות לתמיר סטיינמן, בעמוד הפייסבוק שלו.
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה לכתבה במהדורה אמש כי "שר הבינוי והשיכון רואה את הטיפול בדיור הולם לניצולי השואה כראשון במעלה. כאשר הגיע אליו המידע על תנאי המגורים של דן ורדי, הוא הנחה את אנשי המשרד לפעול למציאת פתרון מידי. מחר תתכנס ועדה שצפויה לאשר את הסיוע המקסימלי בשכר דירה. מר ורדי נמצא ראשון בתור לדירת דיור ציבור".
מחברת עמידר נמסר בתגובה לכתבה אמש כי "פעמיים הוצעה לדן ורדי האפשרות לדיור מוגן, אך הוא סירב. בקשותינו החוזרות לבצע שיפוץ בדירתו נדחו על ידו בתוקף. לצערנו, כרגע אין דירות פנויות בדיור המוגן להציע לו. המבנה בו הוא מתגורר אינו מטופל ומצוי באחריות הרשות המקומית. ברגע שתתפנה דירה בדיור המוגן היא תוצע לו באופן מידי".