תגובות זועמות במערכת הפוליטית פורסמו היום (חמישי) בעקבות הפרסום בחדשות 2 Online על הטענות לאפלייה בין תלמידות מזרחיות ואשכנזיות בבית הספר לחינוך העצמאי והחרדי "נווה בת שבע קליין" בנווה יעקב בירושלים. בעקבות הפרסום בעיריית ירושלים, שהצהירו בתחילה כי הטענות אינן נכונות, הודיעו כי תבחן את המקרה לעומק. "העירייה אינה נותנת יד לשום אפליה ופועלת כבר שנים בתקיפות כנגד כל ביטוי של אפליה כולל מניעת תקציבים. לאור הטענות המועלות תבוצע בדיקה מקיפה", נמסר מטעם העירייה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אתמול נחשפו בחדשות 2 Online עדויות נוספות של תלמידות שסיפרו על האפלייה ממנה סבלו. "בשכבה שלי היו שלוש כיתות ואני הייתי בכיתה של 'הספרדיות'", סיפרה ב'. "בכיתה אחרת היו 'אשכנזיות בלבד' - בעלות צבע עור בהיר ועיניים בהירות. הרגשנו אני וכיתתי את האפליה הקשה. תמיד היו בוחרים את האשכנזיות לתפקידים ייצוגיים, לכל מיני טקסים שבית הספר צריך למצוא מתנדבות ומשתתפות. ואנחנו? היינו מתות מזה! כל כך רצינו גם להשתתף, גם להיבחר לתפקידים בקדמת הבמה, אבל היה ברור שלא נקבל שום דבר כזה".
תלמידה נוספת שלמדה בבית הספר סיפרה לחדשות 2 Online כי "הייתה אפליה קיצונית בין אשכנזיות לספרדיות. היו שמים אותנו בשתי כיתות נפרדות, ואנחנו, הבנות הספרדיות, הרגשנו את העדיפות שלה זכתה כיתת ה"אשכנזיות".
"מזעזע אותי בכל פעם מחדש לגלות שיש עדיין אפליה בוטה ומכוערת כל כך", אמרה שרת התרבות והספורט מירי רגב בתגובה לפרסום. "פניתי לשר החינוך ולראש עיריית ירושלים בעניין, אני בטוחה שהם יבררו זאת לעומק ויתקנו בהקדם את העוול הזה שמנציח פערים עדתיים בישראל".
הצעת חוק: לקנוס מוסדות חינוך מפלים
יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דוד אמסלם, שאף מתגורר בירושלים, פרסם פוסט בעמוד הפייסבוק שלו בו כתב: "גדלתי בקרית מלאכי ואת משמעות האפליה למדתי על בשרי. רציתי להאמין שעם השנים למדנו מהטעויות ותיקנו עוולות עבר. לצערי המציאות כל כך רחוקה והשד העדתי מזכיר לנו את עצם קיומו בכל פעם מחדש".
אמסלם הוסיף שצפה בעדויות והזדעזע "לא בגלל שהאפליה עדיין כאן, אלא מהעוצמות הבלתי נתפסות של השנאה שהיא מייצרת. חשבתי לעצמי, זה בדיוק מה שקורה לי בשנה האחרונה בכנסת, אני נחשף לאפליה הזאת כמעט בכל דבר שאני נוגע בו. בכל פעם השד העדתי מכה אותנו ממקום אחר, עכשיו תורו של בית הספר בירושלים".
יו"ר ועדת החינוך, ח"כ יעקב מרגי מש"ס, איים כי במידה ולא תסתיים האפליה בבתי הספר, הוא יקדם את התיקון לחוק חינוך ממלכתי שישלול תקצוב ממוסדות אלה. החוק, שיזמו שישה חברי כנסת, מציע גם לקבוע אזורי רישום למוסדות חינוך מוכרים לא רשמיים על יסודיים, כך שהעירייה תקבע את שיוך התלמידים על פי אזור באופן קבוע.