כבר ארבע שנים שביום הראשון ללימודים, ולמעשה במהלך השנה כולה, חוה צריכה להעלות את בתה רוחמה, בת ה-10, 39 מדרגות כדי להגיע לבית הספר. "יש את הקושי של הסחיבה והסיכון שמגיעות לכאן כמה מאות ילדות בפעם אחת ואנחנו צריכים להיות בהיכון שהכסא לא יתהפך ולא יירד", אמרה האם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בשלט הכניסה לבית הספר בבית שמש נכתב "חיכינו לך" אבל זו ממש לא התחושה של רוחמה. "כל יום צריך להוריד אותי במדרגות - בוקר וצהריים - וזה מאוד כואב לי הבום כשמורידים את הכסא ואני מאוד מפחדת שהכסא יעוף עם כל הבלאגן של הבנות", סיפרה רוחמה.
הבעיה הזו מתרחשת לא רק בבית שמש ולא רק לתלמידים, אלא גם להורים. כשבועז לקח הבוקר את בתו רומי, בת 7, ליום הראשון בכיתה ב', הוא נאלץ להיפרד ממנה סמוך לכניסה, ולא יכול היה להשתתף במהלך השנה באסיפות ההורים ובפעילויות המיוחדות בחגים.
"מבאס שדווקא אתה עולה לבד וכל ההורים עולים עם הילדים שלהם", תיארה בתו רומי. "אם אבא היה יכול ללוות אותי עד לכיתה היה כיף כי אז הייתי כמעט כמו כולם". בועז הוסיף: "נורא כואב לי לשמוע את זה. אני גדלתי כילד שהוא חריג ואין סיבה בעולם שהילדה שלי גם תרגיש ככה חריגה".
אבל בועז שנלחם בעיריית תל אביב כבר שנתיים לא ויתר והגיש בימים האחרונים עתירה מנהלית נגד עיריית תל אביב כדי לחייב אותה להנגיש את בית הספר של בתו. "אני ממש לא היחיד", הוא הדגיש. "יש הרבה הורים נכים בקהילות שבהן אני מסתובב, שיש להם את אותה בעיה עם משרד החינוך והעירייה, ומדובר במדיניות מכוונת וגורפת".
"הדרה חד משמעית"
ויש ילדים שעבורם היום הראשון של כיתה א' ייזכר כחוויה לא נעימה. לטבע יש אלרגיה לבוטנים ומוצמדת לו סייעת רפואית, אבל היא לא ממשיכה לצהרון ולכן הוא נאלץ ללכת הביתה. "מה שאתה מצלם עכשיו, זו הדרה חד משמעית", אמר אביו של טבע, צחי בר. "אפשר לחשוב מה יש, סך הכל אלרגיה לבוטנים. אבל הוא לא יכול להיות בשטח בית הספר".
סייעת רפואית פרטית עולה כ-3,000 שקלים מדי חודש, זה לא סכום שמשפחת בר יכולה לעמוד בו, ומפעילי הצהרונים לא מוכנים לקחת אחריות אם אין סייעת. כמו טבע יש 200 אלף ילדים בישראל עם אלרגיות שעשויות לגרום למותם, וההורים נאבקים על מנת לשנות את המדיניות כלפיהם.
מעיריית בית שמש נמסר בתגובה: "לבית הספר ישנו שער צדדי נוסף המאפשר נגישות מלאה. העירייה תזמן את הנהלת בית הספר ותדרוש לאפשר את כניסת התלמידה מהשער הנוסף".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "בית הספר אוסישקין נמצא בשלבי הנגשה, והמעלית תותקן בחודשים הקרובים. העירייה רואה חשיבות רבה בהנגשת כל מבני החינוך. באשר להליך המשפטי העירייה תענה בהתאם לבית המשפט".