משרד החינוך הודיע היום (שני) כיצד ייושמו המלצות ועדת ביטון - שקראה לשנות את חומרי הלימוד ולכלול בהן התייחסות נרחבת יותר ליהודים בארצות האסלאם. בעקבות ההמלצות הוחלט במשרד החינוך כי "לימודי ההיסטוריה יכללו התייחסות מעמיקה ליהודים בארצות האסלאם – פעילות ציונית, פריחה תרבותית ופוגרומים". עוד הוחלט להרחיב את העיסוק בסוגיות הקשורות ליהודי המזרח ואפריקה כמו מחאת הפנתרים השחורים ואירועי ואדי סאליב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
החל משנת הלימודים הקרובה (תשע"ז), במסגרת לימודי החובה בחטיבות הביניים ובתיככונים ילמדו על התפוצה היהודית בארצות האסלאם אחרי גירוש ספרד - כמו גם על אנטישמיות ופוגרומים בצפון אפריקה ואסיה. פרק נוסף יעסוק בתקופה המכונה "היציאה מחוץ לחומות" - הקמת שכונת הבוכרים בירושלים ומעורבות הקהילה ביישוב העברי שלפני הקמת המדינה, באירועי ואדי סאליב ובתנועת הפנתרים השחורים.
"ההיסטוריה חוזרת, במלוא מובן המילה", בירך השר בנט על ההמלצות. "בשיעור היסטוריה לא רק לומדים על העבר, אלא גם מעצבים את העתיד. 68 שנה שאנחנו מספרים חצי סיפור. 68 שנה שחצי מהעם הודר מדפי ההיסטוריה. את ועדת ביטון הקמתי על מנת לתקן את העוול ההיסטורי הזה, ולספר סיפור ישראלי שלם שבכוחו יהיה סוף סוף ליצור אחדות בקרבנו סביב סיפור משותף".
בנט הוסיף כי "עדכון תכנית הלימודים בהיסטוריה הוא בשורה גדולה לעם ישראל כולו. ליהדות ספרד והמזרח היסטוריה מפוארת ולה חלק משמעותי במפעל הציוני. היום הזה הוא יום של תיקון ישראלי גדול ואני גאה על כך מאד".
נושאים נוספים שייכללו בתכנית הלימוד המעודכנת: פעילותו של ארגון כי"ח ורדיפת יהודים בעירק, מרוקו, פרס, טוניסיה ולוב. במשרד ציינו כי מדובר בנושאים אשר היוו חלק מתוכנית הלימודים, אך לא נלמדו באופן מסודר בבתי הספר - וכעת יהפכו לנושאי חובה.