הצלצול בבית הספר, מה שהיה עד לא מזמן מנגינה סתמית שבעיקר מסמלת את תחילתו או סופו של השיעור, נהפך בשנים האחרונות לעניין יצירתי שנקבע לפי בחירתם של התלמידים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבתי ספר שונים ברחבי הארץ מושמעים מדי יום שירים עכשוויים ונעימות ייחודיות המאפיינות את צביון המוסד החינוכי. בחלק מהמקרים הצלילים נועדו להרגיע את התלמידים, אך ישנם צלצולים שמטרתם לעודד ערכים של ציונות בצעירים. באתר Eduaction קיבצו את מיטב הצלצולים המיוחדים.
גולני שלי - עידו אהרונוביץ', מנהל בית ספר אמי"ת באשדוד, מנסה להחדיר בתלמידיו את רוח צה"ל כבר מהתיכון. את השכבה הוא מכנה "מחלקה", המורות הן בעצם "מפקדות", והצלצול? "גולני שלי". כשהתלמידים סיימו את בית הספר, בו אחוזי הגיוס גבוהים, הם קיבלו כמתנת פרידה ספר של"ח.
רמיקס של תלמיד בבית הספר - קמפוס אנקורי ברעננה דוגל בשיטה ייחודית כשהתלמידים עצמם הם אלה שבוחרים את הצלצול כל זמן מה. לבית הספר יש דף פייסבוק פעיל שקורא לתלמידים לשלוח את הבחירות שלהם לצלצולים, והצלצול בעל מספר הלייקים הרב ביותר, ייבחר. את שנת הלימודים השנה הם יפתחו במחוות פרידה של בוגר בית הספר, אלון סויסה, דיג'יי בחיתוליו, שהכין להם רמיקס לשנה החדשה.
מול כל העולם - בתיכון "בן גוריון" בנס ציונה הולכים לפתוח את שנת הלימודים בשיר "מול כל העולם", מתוך הסדרה "השמינייה". בבית הספר דוגלים בעידוד מוזיקה ישראלית. מדי שנה אוספת מועצת התלמידים את הבחירות, ומכתירה את השיר העברי לשנה הבאה.
פעמון אורגני - בבית הספר האנתרופוסופי "באדם" ירושלים לוקחים את הצלצול בצורה קצת אחרת. התלמידים נכנסים לכיתה עם צלצול הפעמון אורגני, עליו אחראי בכל יום תורן אחר. תרבות אורגנית, כך טוענים בבית הספר, מתחילה כבר מהפרטים הקטנים.
כל הילדים קופצים רוקדים - בבית הספר "קשת" בירושלים, מאמינים שהיום הראשון בו עולים לכיתה א' עלול להיות קצת מפחיד או טראומתי, ובמיוחד לקטנטנים. לכן הוחלט בבית הספר על נוהל מיוחד לשבירת הקרח.
בתחילת כל שנה נבחר שיר בקפידה כדי לרככך את הטראומה, בהמשך התלמידים מעלים הצעות, בוחרים ומשנים. השנה יצאו התלמידים להפסקה למשמע השיר "כל הילדים קופצים רוקדים" של שוטי הנבואה.
הסימפוניה ה-41 של מוצרט - בית הספר "אמיר" בפתח תקווה, משתמש בצלצול בכדי להנחיל לתלמידים את האהבה למוזיקה קלאסית. "הצלצול בבית הספר הוא הסימפוניה ה-41 של מוצארט", מסבירה מיכל דניר סגנית בית הספר, "אנחנו בית ספר שמחבר בין מוזיקה לתכנים לימודיים, יש בבית הספר תזמורת ולמידה של תכנים כמו תנ"ך ואנגלית דרך מוזיקה. הצלצול הוא עוד דרך שונה ומיוחדת להגיע לתלמידים ולחשוף אותם לתכנים כאלה".
מכתב לאחי - בבית הספר "עליזה בגין" שבמגדל העמק, דוגלים בחשיבה חיובית. זה לא סתם שהתלמידים יפתחו את שנת הלימודים החדשה עם "מכתב לאחי" של קובי אפללו, בית הספר רוצה להשריש בתלמידים ערכים של תקווה, כוח וצפייה גם לשנה החדשה שמתחילה וגם לאחריות האישית שעליהם לגלות ולקחת.
דרך הצלצול הם בעצם מקבצים את כל הערכים הללו יחד ומעבירים אותה לתודעה של התלמידים באמונה שלמה שזה יקרין על ההתנהגות שלהם.
ללא צלצול בכלל - בית ספר מיוחד ראוי לצלול מיוחד. כך ניתן לראות בבית הספר שבבית חולים הדסה. הילדים, שמגיעים לבית הספר מרצון, נחשפים בו לרב תרבותיות: חרדים, חילונים, יהודים וערבים. בית ספר נוסף שבו אין צלצול, אבל מסיבה אחרת לגמרי, הוא בית ספר סטודיו אנקורי לאומניות ויזמות שביפו. שם הצלצול (או החסך בו) הוא עניין של החדרת אחריות.
התלמידים בוחרים מתי השיעור מתחיל, מתי הוא נגמר, וכמה זמן לוקחת כל הפסקה. בבית הספר מאמינים שכשהתלמיד יהיה אחראי מספיק כדי לדעת מתי להגיע לשיעור בלי צלצול, הוא כבר יהיה מוכן לחיים גם בתחומים אחרים וכי יש כלים נוספים ליצירת אקלים תרבותי.