במקביל למערכת החינוך הפורמלית התפתחה תעשייה שלמה של מורים פרטיים: הדבר נובע גם מתחושות של הישגיות בקרב ההורים, אך גם בשל תחושת אכזבה ממערכת החינוך הציבורי. על פי נתוני המיצב, בקרב תלמידי כיתות ה'-ו' שליש מהתלמידים נעזרים במורים הפרטיים על פי נתוני המיצ"ב, ובקרב תלמידי התיכון יותר ממחצית התלמידים לומדים בעזרת מורים פרטיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההורים חוששים שילדיהם יישארו מאחור כאשר לרוב הכיתה יש מורים פרטיים. והמרוץ להצלחה אינו זול: בעוד שיעור פרטי ממוצע יעלה סביבות 100 שקלים, מורה מנוסה באזור המרכז יכול לקחת גם 200 שקלים לשעה, ואף יהיה תור של תלמידים המבקשים ללמוד אצלו. ישנם אפילו הורים שמתחילים לממן מורים פרטיים לפני כיתה א'.
על פי נתוני הלמ"ס, תלמידי התיכון במרכז נעזרים פי שניים יותר במורים פרטיים מאשר תלמידי תיכון בפריפריה ובחטיבות הביניים, נעזרים התלמידים במרכז פי שלוש יותר במורים פרטיים מאשר בפריפריה. מדובר למעשה בהוצאה נוספת שמרחיבה את הפערים.
למרות התחרות העזה בין התלמידים, ישנן דרכים לחסוך בהוצאות השיעורים הפרטיים:
- פתרונות באינטרנט: חפשו אתר או אפליקציה חינמית ללימוד עצמי. יש אפילו תוכנות שמתאימות את עצמן לתלמיד ורואות היכן הוא מתקשה. אתר שכדאי להכיר בתום הזה הוא "האקדמיה של כאן", אך זהו אינו תחליף מלא למורים הפרטיים.
- נסו לסגור מראש עם המורה על חבילה של שיעורים או למידה בקבוצות
- בדקו האם המחיר כולל סיוע גם במייל - מדובר בתהליך שמאוד מייעל את הלמידה
- שימו לב אם מדובר בשיעור רק של 45 דקות או שעה ובחרו את המסלול המועדף עליכם.