אני אור בדיחי, יש לי טורט. אני רוצה לבקש מכם משהו - שתעזרו לי לעצור את הסטריאוטיפים על טורט. סטריאוטיפים כמו "מה אתה מקלל?", "אתה הולך לצעוק עליי?", "אתה הולך לקפוץ באמצע הרחוב", "מביך אותי להיות לידך", "אני לא אקבל אותך למקום העבודה", "אני לא אצא איתך לדייט".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
זו תופעה שכוללת מחשבות טורדניות, תנועות לא רצויות, חרדות ושרק מתגברת כשאין חוסר קבלה. כשאדם חווה חוסר קבלה, הטיקים שלו מתגברים יותר ויותר. אחוז האנשים עם טורט שהם מקללים מאוד נמוך לעומת התופעות האחרות, אבל עם זאת - זה מה שכולם חושבים, כי זה מה שמציגים להם בתקשורת ובטלוויזיה.
טורט זה לא רק טיקים – אדם עם טורט יש לו נשמה כמו לכל אחד. לי היה מאוד קשה חברתית עד גיל מאוד מאוחר, רק בגלל טיקים. הרגשתי לא לגיטימי, שאין לי מקום לאופן שבו הגוף שלי מתנהג. בגלל הטורט, בגיל ההתבגרות היה לי קשה חברתית ונתקלתי בחוסר סבלנות.
הייתה סיטואציה עם חבר שעשיתי טיקים לידו ועשיתי טיק שעצבן אותו. באיזשהו שלב הוא אמר לי 'תעשה עוד פעם אחת ואני לא אדבר איתך יותר'. מהלחץ, הטיק הזה יצא לי שוב והילד הזה פשוט קם והלך. זאת טראומה שהייתה לי במשך שנים, שהרגשתי שאני חייבת להסתיר את הטיקים שלי, שלא ירצו אותי ולא ירצו להיות חברים שלי ושלא יאהבו אותי. זה דבר שאני לומד לחיות איתו ולקבל את עצמי.
אז אני אומר - בואו נקרא לקבלת האחר. אם יש לילד שלכם טורט או כל דבר אחר תעזרו לו לקבל את עצמו ולהביא לכך שהחברה תקבל את מי ששונה ממנה. זה מה שמגיע לכולנו, כמו בני אדם.
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il