"לא ננוח עד לפיקוח": המחאה הציבורית, שהחלה לאחר מותה של התינוקת יסמין וינטה ז"ל בגן בפתח תקווה, נמשכת - ומאות הפגינו היום (חמישי) ליד קריית הממשלה בתל אביב, כחלק מהמחאה למען חוק הפיקוח על גנים. בין השלטים שהונפו: "ילדים זה שמחה אבל גם אחריות" ו"לא ננוח עד שיאושר חוק הפיקוח"
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המארגנים אמרו לחדשות Online: "די לאלימות נגד הקטנטנים שלנו שלא יכולים לצעוק את הכאב. את הבכי של יסמין הקטנה צריך להפוך לצעקה גדולה, חייבים להתקין מצלמות לילדים עד גיל 3 בכל הגנים". גם בני הזוג וינטה התייצבו על מנת לתמוך במחאה והניפו שלטים.
על פי נתונים של המועצה להעצמת האזרח שפורסמו אתמול במהדורה המרכזית, כיום במדינה יש כ-600 אלף ילדים עד גיל 3. רק 23% מהם נמצאים במסגרות כמו נעמת וויצ"ו, כלומר 140 אלף ילדים נמצאים תחת פיקוח ו-460 אלף ילדים בישראל נמצאים במסגרות ללא פיקוח ממשלתי.
כבר בשנת 2012 התחייבה הממשלה לבנות 400 מעונות. אלא שעד עתה, 6 שנים לאחר מכן, נבנו 300 וגם הם בשנה האחרונה. עקב המחסור, נוצר מצב שבו על כל מקום פנוי יש 15-30 מתמודדים. רוב ההורים בכלל לא מנסים להירשם, ממילא אין להם סיכוי.
לאחר האסון בפעוטון בפתח תקווה עלתה שוב לכותרות הצעת חוק בת 3 שנים: לפקח על כל הפעוטונים והמעונות. ההצעה עברה בוועדת שרים לענייני חקיקה, השבוע היא עלתה שוב לסדר היום אך הוחלט לדחות את הדיון. הסיבה: מחלוקת בין משרד האוצר למשרד הרווחה. עלות תקצוב החוק הזה עומדת על כמעט מיליארד שקלים. האידיאל הוא חקיקת חוק שיקבע חינוך חובה מגיל לידה, באופן שיסדיר את הפיקוח, אך ישראל עדיין רחוקה מכך.
ובינתיים, בשל קשיי החקיקה, עיריות שונות ברחבי הארץ החליטו להרים את הכפפה ולבצע את הפיקוח בעצמן: כפי שפורסם לראשונה במהדורה המרכזית, הראשונה הייתה תל אביב, שבעקבותיה הלכו גם הרצליה וראשון לציון. שלוש העיריות הללו יפעלו לרשת בעצמן במצלמות אבטחה את כל מעונות היום שנמצאות תחת פיקוחן.