הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הנוגעת לפיקוח על מחירי הקייטנות הציבוריות. החוק צפוי להיכנס לתוקף החל מהקיץ הבא, זאת כדי לאפשר למערכות להיערך לשינויים הנדרשים כתוצאה מהליכי החקיקה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות רצונו של יוזם ההצעה ח"כ דודי אמסלם (ליכוד) שהחוק ייכנס לתוקפו עוד השנה ויחול על הקייטנות שצפויות להיפתח כבר בחודש יולי הקרוב, הוא נענה לבקשת שר הפנים אריה דרעי שהודיע כי לא יוכל לעמוד בלוח הזמנים ולפקח על המחירים. "משפחה במעמד ביניים עם שלושה ילדים לא יכולה לשלם 2,000 שקלים לכל ילד לשלושה שבועות", אמר אמסלם. "קייטנה לא אמורה לעלות יותר מ-1,000 שקלים. אף אחד לא ביקש סטייק פילה. תן להם סל בבסיסי. תדאג שיקבלו שירות ויהנו מחופשת הקיץ. שר הפנים בשנה שעברה גם הביא כסף וסבסד. החוק הזה נותן לו סמכויות והוא יכול לקבוע מחיר".
החוק שאושר מקנה לשר הפנים סמכות לקבוע בכל שנה סל בסיסי של תכני קייטנה ומחיר מקסימום שניתן לגבות בעבורו. החוק יחול על הקייטנות הפועלות במבני ציבור. כמו כן, באזורי רישום בהם פועלת קייטנה מפוקחת אחת לפחות, יורשו הרשויות המקומיות להפעיל בנוסף קייטנות שאינות מפוקחות.
מחיר התקרה שייקבע בכל שנה יבוסס על עלותה הריאלית של הקייטנה, ללא סבסוד, אם כי רשות מקומית או הממשלה יוכלו לסבסד, ללא קשר להצעת החוק.
"זה חוק היסטורי והוא מהווה תקווה גדולה להורים ולילדים. בהמשך, תקום ועדה מייעצת, שתהיה חייבת לשמוע את עמדת השלטון המקומי, והיא תקבע בכל שנה עלות סל קייטנה ריאלי". אמר אמסלם.
דברים ברוח דומה אמרה גם יו"ר הוועדה לזכויות הילד יפעת שאשא-ביטון שהיתה אף היא מיוזמי הצעת החוק: "נכון להיום, מחירי הקייטנות ברשויות המקומיות עושקים את הציבור ואינם נתונים בפיקוח. הצעת החוק תעגן את הפיקוח ותביא להוזלתם. צר לי על דחיית החלת החוק לשנה הבאה. עם זאת, מדובר בבשורה עבור ההורים ואני מקווה כי תקל, ולו במעט, על מצבם הכלכלי ועל יכולתם למצוא קייטנה בעלות שפויה עבור ילדיהם. למרות הדחייה, אני קוראת לרשויות המקומיות להיערך למהלך ולפעול להוזלת המחירים כבר עכשיו".