קיצור ימי החופשה לתלמידי בתי הספר צפוי להקל על ההורים, ויש גם מורים שעומדים מאחוריו ותומכים במהלך אך כעת נראה שיהיו לו גם יתרונות עבור המשק הישראלי. מנתונים שחושבו על ידי המועצה הלאומית לכלכלה, לפי בקשת שר החינוך נפתלי בנט, עולה כי בכל יום שבו שני ההורים יוכלו לצאת לעבוד ולא להיות עם הילד בבית, הפריון במשק יעלה ב-90 מיליון שקלים. המשמעות היא שאם המתווה יעמוד על 10 ימים (בהם ימי אסרו חג ול"ג בעומר) - המשק ירוויח לא פחות מ-900 מיליון שקלים.
מקצרים את החופש - סיקור נרחב:
הכירו את מתווה חדשות 2 לקיצור החופש הגדול
מראש השנה לראש כואב: כך נראה לוח החופשות של התלמידים שמתיש את ההורים
מדינה אחת - שני עולמות: מערכת החינוך שבה לתלמידים יש 53 ימי חופשה ולא 80
על פי ההערכות במשרד האוצר, העלות של קיצור ימי החופש תעמוד על כ-400 מיליון שקלים, ומכאן שמדובר ברווח נקי של כחצי מיליארד שקלים למשק.
שר החינוך נפתלי בנט התייחס בראיון לחדשות סוף השבוע למתווה חדשות 2 ואמר כי פנה בנושא לשר האוצר כחלון במטרה לגייס תקציב לקיצור החופשים בבית הספר.
"אני פועל בכל כוחי לתת פתרון להורים בעניין החופשות", אמר בנט. זה יהיה טוב לכלכלה, לילדים ובעיקר להורים בישראל. המצב בישראל לא הגיוני - אין מתאם בין החופשות של ההורים לאלו של הילדים ולכן יש על שולחני כמה אפשרויות. אני נחוש מאוד לתת מענה לעניין ואני מבשר שפניתי לשר האוצר. המורים לא ייפגעו בפעולה". כחלון מצדו השיב כי משרד האוצר בוחן את האפשרות וכי "הכיוון חיובי אך איני יכול להתחייב".