עד כמה הילדים שלנו מרגישים מוגנים? כשילדים ובני נוער נמצאים במצוקה מול חבר או מבוגר, פעמים רבות קשה להם להתבטא. יוזמה חדשה תנסה להטמיע קוד מקובל שיסמן להורה או מבוגר שהילד נמצא במצוקה: שילוב של אימוג'ים שכל ילד יוכל לסמס לאדם שהוא סומך עליו, מעין לחצן מצוקה וירטואלי.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
היוזמה הזאת של מיזם מהל"ב (מניעת התעללות בילדים) בשיתוף עם המועצה לשלום הילד, מכון חרוב וארגון הג'וינט, מתבססת בין היתר גם על מחקר שבדק עד כמה הילדים שלנו מרגישים בטוחים בביתם או בבית הספר.
מהמחקר הזה עולה כי 10% מהילדים בני ה-8 בישראל אינם מרגישים בטוחים בביתם. מדובר באחוז ניכר ביחס למדינות אחרות שנבדקו: ברומניה מדובר ב-3.6%, בגרמניה 4.1%, בספרד 4.1%, בקולומביה 4.8% ובאנגליה 6.9%.
בבית הספר המצב בישראל עוד יותר גרוע: 12% מהילדים בני ה-8 אינם חשים בטוחים שם. בקריטריון זה ישראל נמצאת בתחתית הרשימה של המדינות שנבדקו. ברומניה מדובר ב-4%, בקולומביה 4.7%, בנורבגיה 6.1% ובפולין 6.4%.
הרעיון העומד מאחורי מהלך ההסברה הנוכחי הוא הטמעת מטבע לשון בשפה המקובלת אצל קטינים בימינו, שכל מי שיקבל או ישלח אותו ידע שמדובר בהתרעה על הזנחה, התעללות פיזית או מינית כלפי קטין. כך נוצר פתרון לילדים המבקשים לקרוא לעזרה באמצעות קוד התואם את צורת התקשורת שלהם.
1 מ-5 קטינים חווה התעללות
במסגרת הפעילות יתודרכו כל הצוותים המקצועיים במועצה לשלום הילד ובמכון חרוב להציג את הקוד בפני אנשי המקצוע והקטינים איתם הם באים במגע. זאת במקביל לקמפיין ויראלי שיעלה במדיה החברתית וברשת האינטרנט.
על פי הנתונים המקצועיים המגובים במחקרים ארוכי טווח ורחבי היקף, אחד מכל חמישה קטינים חווה התעללות במהלך חייו. המשימה שהמיזם שם לפניו היא הפחתת התופעה של התעללות והזנחת ילדים בישראל ושיפור ההתמודדות המערכתית עם התופעה.