לנוכח החלטת מוסדות חינוך רבים בעקבות ריבוי מקרי האלימות להתקין מצלמות אבטחה בתחומם, פרסם היום (ראשון) משרד החינוך חוזר מנכ"ל המסדיר את תקנות התקנת מכשירי תיעוד בבתי ספר. למרות ההקלה המסתמנת במדיניות משרד החינוך בנושא, מיהרו ראשי המשרד להדגיש כי השימוש במצלמות נועד להגביר את תחושת הביטחון ולא להחליף את פיקוח הצוות הפדגוגי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי התקנות החדשות, הנהלת בית ספר שתרצה להציב מצלמות בתחומו תהיה מחויבת להודיע על כך באופן מסודר לתלמידיו ולהוריהם, תוך ציון האזורים המדויקים שבו יותקנו אמצעי המעקב. בנוסף, תחויב ההנהלה להציב בשטח מתחם מוסד החינוך כולו מודעות המתריעות על כך שהשטח מצולם ולפרט בו את הסיבות לכך.
השימוש במצלמות אבטחה בגני ילדים הוגבל באופן האוסר את הפעלת המצלמות בשעות הלימודים בתוך הכיתות. תיעוד רציף יותר רק בשטחים הציבוריים של המוסד הלימודי, שאינו משמש פעילות פרטית, כגון: שירותים, חדרי המורים, חדר ייעוץ וחדר המרפאה.
במידה והמוסד החינוכי בוחר להציב מצלמות אבטחה מחוץ לכתליו, היא תוצב באופן שיצלם את הרחבה המובילה לבית הספר, על הכניסה ועל הגדרות המקיפות אותו. במשרד החינוך מדגישים כי על הצילום יהיה אגבי ולא מתוך כוונה, וזאת לצורכי ביטחון בלבד.
כמו כן, הגביל משרד החינוך גם את השימוש בחומרים שתועדו כדין. על פי התקנות החדשות, כל תיעוד שיוקלט יימחק תוך שלושה ימים ממועד הצילום. הנהלים החדשים מחייבים גם את מוסדות החינוך שבהם הותקנו מצלמות טרם קביעת התקנות, וכעת יידרשו הנהלותיהם לבחון מחדש את הצורך בהפעלת מערך המצלמות או לחילופין ולבצע התאמות עד תחילת שנת הלימודים תשע"ו.