עובדים ולא גומרים את החודש: הם לא נראים שונה ואם תעברו לידם ברחוב סביר שלא תרגישו שמשהו אינו כשורה - אלה המשפחות הנזקקות לתמיכת מזון מעמותות, למרות ששני ההורים עובדים. "בשנה שעברה לא ראינו אותם יותר מדיי, הגיעו יותר קשישים", מתארת אורית בן יחזקאל, המתנדבת מזה שש שנים בחלוקת סלי מזון לנזקקים. "השנה מגיעים יותר זוגות צעירים".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נ', אמא לחמישה ילדים גרה בלוד. היא עובדת בבית ספר ובעלה בשירות לקוחות - יחד הם מרוויחים 9,000 שקלים ובכל זאת נזקקים לתרומת מזון מעמותות. "באתי לקחת דגים, פירות, ירקות - דברים שקשה לנו לקנות בחוץ", היא אומרת. נ' כבר לא מתביישת להגיע לעמותה, אך היא מבינה את אלה שכן ולכן עוזרת לחבריה ומביאה גם בעבורם חבילות.
"אם בעבר הרשיתי לעצמי לנסוע לחופשה או להתפנק במסעדה - היום אני חושבת פעמיים", מספרת ענבל, אם לארבעה מירושלים. היא ובעלה כפיר עובדים ומרוויחים יחד 12 אלף שקלים. "לפני חמש שנים שילמנו על שכירות 2,100 שקלים - היום אנחנו כבר משלמים 4,200 שקלים", מסביר כפיר. "הילדים שלנו רוצים להירשם לחוגים - אין לי את האפשרות הזאת", מוסיפה ענבל.
מספר המשפחות המוגדרות על ידי הביטוח הלאומי כעניות למרות ששני ההורים עובדים עמד בשנת 2000 על כ- 12,500. בשנים האחרונות זינקו הנתונים עד לרמה מבהילה של 66,700 משפחות בשנת 2013. בשנים אלה נחתכו קצבאות הילדים, מחירי הדיור, החשמל והמים זינקו - אך המשכורות קפאו במקום.