רוב המשפטנים שניגשו לבחינת הלשכה של לשכת עורכי הדין במועד החורף ב-2018 נכשלו, כך עולה מנתוני הבחינה שפורסמו היום (שלישי). שיעור המעבר הכללי של הניגשים בפעם הראשונה, השנייה, השלישית ומעלה הוא 36% בלבד. לצד זאת, לאחר הורדת ציון המעבר בבחינות מ-65 ל-60, יותר ממחצית מהמתמחים (54%) שניגשו לבחינה בפעם הראשונה עברו אותה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הנתונים מעלים כי גם נוכח ציון המעבר הנמוך יותר, עדיין נרשם אחוז נכשלים גבוה בקרב הנבחנים שנבחנו בפעם השנייה והשלישית.
נזכיר כי ציון המעבר של בחינות ההסמכה ללשכת עורכי הדין ירד ל-60 (במקום 65), בעקבות דיל בין שרת המשפטים, איילת שקד, ח"כ מיקי זוהר, ח"כ אסנת מארק ולשכת עורכי הדין, ועל דעת חברי הוועדה הבוחנת של לשכת עורכי הדין בראשות סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט שאול שוחט.
ההסכמות בין הצדדים הגיעו לאחר משא-ומתן קדחתני שכלל אף מלחמת גרסאות בין השרה שקד לח"כ זוהר, אשר הורידו באופן סופי מסדר היום את "חוק הפקטור" השנוי במחלוקת, שמטרתו הייתה להוריד את ציון המעבר בשלוש בחינות ההסמכה האחרונות ל-50.
הרקע ל"חוק הפקטור" הוא תלונות של מתמחים שנכשלו במבחני ההסמכה על הכוונות של לשכת עורכי הדין והוועדה הבוחנת להכשיל אותם, על-מנת לצמצם את העוסקים במקצוע עריכת הדין. לטענתם, המבחנים לא נועדו לבחון ידע או יכולת אלא לסגור את שערי המקצוע, השאלות היו בעייתיות ועוד.