מחאת ההורים על מבחני המיצ"ב מגיעה למסדרונות בית ספר: הבוקר (שלישי) נערכו המבחנים לעשרות אלפי תלמידי כיתות ה' ו-ח', חרף מחאת הסתדרות המורים ופורום וועדי ההורים. הורים רבים שמתנגדים למבחנים השנויים במחלוקת בחרו להצביע ברגליים ולא שלחו את הילדים להיבחן, כיתות רבות נותרו מיותמות - אך במשרד החינוך טוענים: "כ-90% נוכחות של תלמידים בבתי הספר".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
אלפי תלמידים אמורים היו לפקוד הבוקר את הכיתות ולעשות את בחינות המיצ"ב. אך הורים רבים החליטו שלא לשלוח את ילדיהם להיבחן כמחאה. כך למשל בבת ים, שם בביה"ס "יגאל אלון" בעיר הגיעו 7 תלמידים מתוך 80. בבית הספר "ציפורי ממד" הגיעו 16 תלמידים מתוך 80, בביה"ס ממד והחשמונאים - לא הגיע ולו תלמיד אחיד.
ברמת גן, למשל, באחד מבתי הספר נבחנו רק שני תלמידים בשכבה ח' מתוך 60. באותו בית ספר התייצבו רק 10 תלמידי כיתה ה' מתוך ה-52. בשישה בתי ספר ברמת גן נרשמו אחוזי השתתפות נמוכים במבחן. מורה מרמת השרון אף תיעדה במצלמתה כיתה ריקה מאדם באחד מבתי הספר.
למרות זאת, במשרד החינוך פרסמו הודעה לתקשורת שבה נטען כי מעל 50 אלף תלמידים מתוך 55 אלף בסך הכול, ושיבושים נרשמו רק "במקומות נקודתיים בהם הורים בחרו לקחת את החוק לידיים ולמנוע מילדים להגיע אל בית הספר כדי להבחן", בערים רמת גן, בת ים, דימונה ורמת השרון. המשרד הדגיש פעם נוספת כי המבחנים "מהווים כלי עבודה חשוב מאד לניטור מערכת החינוך", אך הוסיף שהחליט שלא לפרסם את נתוני המיצ"ב ברמה הבית ספרית, וזאת בנימוק שאי הפרסום נועד "כדי להפחית את העומס מבתי הספר ולשם העמקה ויצירת רצף בלמידה".
עוד נטען בהודעת משרד החינוך כי הוא "פועל בימים אלה להקים ועדה שתבחן את מודל ההבחנות של המיצ"ב. ועדה זו תפתח שעריה לשמוע את הציבור הרחב, ובכלל זה את ציבור ההורים".
הנהגת ההורים הארצית גינתה את הניסיונות של צוותי החינוך להפעיל "לחץ פסול" לדבריהם על תלמידים והוריהם - וקראו למשרד החינוך לקבל את חופש הבחירה של ההורים והתלמידים. בניסיון להשקיט את המחאה, הודיע לפני כשבועיים המשרד על הקפאת פרסום נתוני המיצ"ב של בתי הספר לשנת הלימודים תשע"ח. במקביל ייבחן מודל פרסום חדש לתוצאות המבחנים.
במשרד החינוך ציינו כי מבחני המיצ"ב חשובים והם מהווים כלי חשוב, אך עקב פרסום הציונים חלה פגיעה בתהליכי הוראה ולמידה, פגיעה בתלמידים ובמורים ופגיעה חמורה במהימנות המבחנים בשנת הלימודים התשע"ח. אך פורום ועדי ההורים היישוביים שלא התרצה מהשינוי, קרא לתלמידים שלא לשתף פעולה ובמשרד החינוך החליטו להשיב אש והפעילו אמצעי לחץ על התלמידים וההורים על מנת שישתתפו.