כמעט מחצית מבני הנוער מאשרים אנשים שאינם מכירים כחברים ברשתות החברתיות, זאת לעומת פחות מרבע מהמבוגרים. זהו רק אחד מהנתונים המטרידים העולים מ"סקר הפרטיות ברשת" שפרסמה היום (שני) הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים. מהסקר עולה כי קיים פער משמעותי בין צעירים למבוגרים ביחס למודעות בנוגע לשמירה על הפרטיות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הסקר נערך בקרב מדגם מייצג בו השתתפו 803 גברים ונשים בגילי 14 ומעלה, והוא פורסם לרגל יום הגנת הפרטיות הבינלאומי שחל היום. נתון נוסף שעולה ממנו, ומעיד על הפער במודעות בין צעירים למבוגרים נוגע למדיניות הפרטיות: בני הנוער מורידים אפליקציות בלי להתייחס למדיניות הפרטיות שהן מיישמות. רק 21% ציינו שמדיניות הפרטיות מהווה עבורם שיקול בהורדת אפליקציות, זאת לעומת 43% מהמבוגרים.
פער ניכר קיים גם בהתייחס לעדכון סיסמאות בתדירות גבוהה. זו פעולה שיכולה להגן על הפרטיות של המשתמש ברשת, אך רק 3% מבני הנוער מבצעים אותה. בגזרת המבוגרים לעומת זאת - 19% מעדכנים סיסמאות באופן תדיר. בנוגע להעלאת תכנים לרשתות החברתיות ניכר כי הגיל אינו מהווה פקטור: 60%-76% מהאוכלוסייה בגילים השונים מעלה תכנים בתדירות כלשהי. עם זאת, דווקא באוכלוסייה המבוגרת יותר 29% מעלים תכנים בתדירות גבוהה, לעומת 14% בקרב הצעירים.
"הצלצול הזה הוא בשביל כולנו", אמרה בתגובה לנתונים עו"ד גילי בסמן ריינגולד, היועצת המשפטית של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים. "אנחנו חייבים לחדד את הגבולות בין העולם האמתי לעולם הדיגיטלי. הילדים שלנו הם אלו שיאלצו להתמודד בעתיד עם ההשלכות של מעשיהם היום ברשת". עוד הוסיפה ריינגולד כי "המפתח הוא המודעות וההבנה שלכל אחת ואחד אפשרות לקחת שליטה על הפעולות הנעשות ברשת".