במשרד החינוך נעשה בימים אלה מאמץ אחרון לרתום את כל הרשויות לתכנית "בית הספר של החגים" שאמורה להתחיל לפעול כבר בחמישי הבא. המצב נכון לעכשיו ברחבי הארץ הוא ש-12 רשויות ויתרו על התכנית, 244 אימצו ו-17 רשויות יפעילו חלקית את התכנית. עיקר הבעיה נוגעת לכוח האדם כשבסך הכול חסרים 2,500 עובדים משום שהגננות והמורים לא ששים לוותר על ימי החופשה שלהם, על אף התוספת הכספית שיקבלו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בחלק מהרשויות טוענים שהמשימה שהטיל עליהם משרד החינוך הייתה קשה מדי. "לא ניתן לגייס את כל כוח האדם הדרוש להפעלת התכנית בזמן כה קצר", טוענים בעיריית רמת גן. כך טוען גם אבי קמינסקי, יו"ר איגוד מנהלי מחלקות נוער: "אין לנו כוח אדם ראוי ולא ניקח כוח אדם שאינו ראוי". מנגד, מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב מטיל את האחריות על הרשויות. "יש רשויות שהצליחו להסדיר את המסגרות לגייס את כוח האדם ולהתגבר על כל הבעיות . ויש רשויות שוויתרו מראש בחוסר אחריות לדעתי".
הרשויות שלא אימצו את המתווה, ביניהן תל אביב, הרצליה, גבעתיים, קריית טבעון וזכרון יעקב העדיפו להישאר במתכונת הנוכחית שבה הילדים שממילא רשומים לצהרונים מקבלים מענה בימי החופשה. אך לא בטוח שההורים ברשויות אלו יודעים שהצהרונים עולים להם 150 שקלים יותר מהתכנית של משרד החינוך.
התכנית הוצגה בחודש ינואר על ידי שר החינוך נפתלי בנט ושר האוצר משה כחלון על פי מתווה החדשות. התכנית שהוצגה תחת השם "בתי הספר של החגים" נועדה לתת מענה חינוכי להורים בימי חופשות החגים. לפי התכנית, החל משנת הלימודים הנוכחית יפעלו מסגרות חינוכיות בימי חופשת פסח במשך חמישה ימים - ומהשנה הבאה הפעילות תתקיים גם במשך חמישה ימים בחופשת החנוכה.