בשבוע הבא תקיים הוועדה למאבק בסחר בנשים דיון על החוק להפללת לקוחות זנות. אלא שהפעם יגיעו לדיון נשים מתעשיית המין שרוצות דווקא להביע את התנגדותן לחוק ולצאת נגד היוזמה שבאה לטענת חברי הכנסת להגן עליהן.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"עשיתי את החחלטה ואני אדם בוגר, זה לא משהו שעשיתי בקלות", אמרה מיכל שכבר שנתיים חלק ממה שמוגדר "תעשיית המין". בנוסף טענה כי "אני לא שום דבר מפחיד או מסכן. אני הבחורה בדלת ממול, אני עובדת עם ילדים אני יכולה להיות הקופאית בסופר, פשוט אישה רגילה וזה מה שבחרתי לעשות בתור אדם בוגר".
כשיעבור החוק להפללת צרכני זנות שיהפוך את הלקוחות לעבריינים תשנה התעשייה הזו את פניה, ומיכל וחברותיה נחושות להשמיע לחברי הכנסת את קולן, שלטענתן מושתק בדיון. זוהי מטרתו של הדף when she works שמביא במה לקולות נגד הפללה.
"סותמים לנו את הפה"
דנה, אחת ממפעילות הדף דוחה על הסף הטענות שנשמעות נגדן שסרסורים ומנהלים מממנים את המאבק החריג שלהן. "זה ממש מגוחך, רק מוכיח עד כמה הבועה מטורפת וכמה סותמים לנו את הפה, שעד כדי כך קשה להן להאמין שיש מישהו שעושה את זה מרצון והיא לא קורבן", אמרה.
בשבוע הבא הן יגיעו לכנסת מצוידות במחקרים ומאמרים אחרי שנפגשו גם עם שרת המשפטים איילת שקד שביקשה מעליזה לביא, אחת מיוזמות החוק, להזמין אותן לדיון. מסקר שביצע משרד הרווחה עולה כי מרבית הנשים בזנות רוצות לצאת מהמעגל הזה. אך בשבוע הבא הן ייטענו כי חוק ההפללה רק ידחוק את הנשים הללו יותר לשוליים תוך שהוא גם פוגע להן בפרנסה.
הנשים שיגיעו לכנסת כולן בתעשיית המין, אך לא כולן עובדות בזנות. ברור למי שניסח את החוק שיהיו גם השלכות שליליות אבל תמיד כשרוצים לעשות שינוי בתמונה מורכבת, הן המיעוט שמשמיע הפעם את הקול - את ההחלטה בסוף צריכים לקבל חברי הכנסת עבור הרוב.