אמש (שני) פורסם במהדורה המרכזית על מקרה קשה בו תלמיד בן 13 מנתניה הוכה על ידי עשרות ילדים בבית הספר ואושפז בבית החולים. לצד תשומת הלב הרבה שמקבלים אירועי אלימות פיזית, בריונות קיימת, כידוע, גם באינטרנט והיא לא פחות קשה. סקר חדש מגלה כי מעל 50% מהילדים בישראל מודים כי הם מותקפים, בדרך מסוימת, ברשתות החברתיות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי נתוני הסקר, שבדק את היקף מקרי הבריונות כלפי צעירים ברשת, 24% מהתלמידים מעידים שספגו קללות ברשתות החברתיות. 22% מהילדים הודו כי כונו בשמות מעליבים, צחקו על המראה, המוצא או הדת שלהם. בנוסף, 18% מהילדים שהשתתפו בסקר סיפרו כי שימשו קורבן לחרם, או שיצאה קריאה ברשתות החברתיות לא להיות חבר שלהם.
אולי הנתון המטריד והגורף מכל, מלמד שכ-80% מהתלמידים לא מדווחים להוריהם שחוו אלימות ברשת. עם זאת, כיום קיימות אפליקציות שמאפשרות להורים לזהות מילים פוגעניות שנשלחות לילדיהם בהודעות, ולפעול כדי להקל על הילד. "חייבים להיות יותר מעורבים במה שקורה עם הילדים", הגיב הפסיכולוג פרופסור יאיר עמיחי המבורגר לנתונים. "להיות מעורבים זה ליצור זמן איכות ולהקשיב".
פרופסור המבורגר הוסיף: "כשאנחנו מגלים שהילד שלנו היה קורבן של אלימות ברשת, צריך לנסות לפתוח את הסיפור עם הילד בעדינות. חשוב לא להאשים אותו, להקשיב ולא להתבייש".