הדיונים על תקציב המדינה נמשכים: היום (חמישי) הודיע שר החינוך בנט כי משרדו יקבל תוספת של 2.5 מיליארד שקלים ובכך יתקרב לכ-60 מיליארד שקלים - התקציב השני בגודלו לאחר תקציב משרד הביטחון. במסגרת הגדלת התקציב יימשכו ויורחבו מספר תכניות שהנהיג המשרד בשנים האחרונות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כפי שהודיע השר בנט, במסגרת התקציב החדש ייכנס לראשונה לתוקף מתווה חדשות 2 לקיצור החופשות בעלות של כ-400 מיליון שקלים - לילדי גנים בני 3 ועד כיתה ג' כבר מחופש פסח הקרוב. החל משנת הלימודים הנוכחית ייפתחו בתי הספר גם בחופשת הפסח כדי להעניק לילדים מסגרות חינוכיות עשירות במהלך ימי החופשה. מסגרות החינוך יפעלו במשך חמישה ימים, ובשנת הלימודים הבאה יפעלו חמישה ימים נוספים גם בחופשת חנוכה, לצד קיצור חופשת פסח שיתחיל השנה.
יותר מתמטיקה - וגם חונכות וירטואליות
בנוסף תימשך בשנת הלימודים הבאה תכנית המתמטיקה כדי להרחיב את מספר התלמידים שלומדים 5 יחידות. לכך יקצה המשרד תקציב של 75 מיליון שקלים ויתמקד גם במעבר התלמידים המצטיינים ב-3 יחידות לימוד ל-4 יחידות ובהעברתם של תלמידים שאינם נבחנים כלל במתמטיקה לסיים את לימודיהם עם בגרות של 3 יחידות לימוד לפחות, וגם יינתנו תגבורים לימודיים לתלמידים וליווי באמצעות חונכות וירטואלית. בנוסף, יוקצה תקציב ייעודי לטובת המשך הרחבות ההסמכה למורים ומתן מענקים לסטודנטים שיבחרו ללמד מתמטיקה בבתי הספר.
גם תכנית לימוד האנגלית המדוברת תימשך בעלות של 70 מיליון שקלים: כל תלמיד בכיתה י' יקבל קורס בשפה מדוברת, בכיתות ז' תינתן תוספת של שעת לימוד של השפה הדבורה. לתלמידי כיתות ט' ייערכו תחרויות ארציות ולכיתות ד'-ו' יוקדשו ספריות כיתתיות באנגלית כבסיס לשיפור הקריאה ולשיח דבור. במשרד החינוך הסבירו כי התקציב ייתן מענה להגדלת שיעור התלמידים שייגשו ל-4 ו 5 יחידות ובעניין זה קבע המשרד יעד של 70% שילמדו ביחידות מוגברות. לצורך כך יעניק המשרד תוספת של 2,000 שעות להזנקת תלמידים בין יחידות הלימוד ובמקביל יימשכו הגיוסים וההכשרות של מורים חדשים לשפה.
גם קידום הצפון וחוג לכל ילד בפנים
גם התכנית לקידום הצפון תימשך בעלות של 120 מיליון שקל. כל רשות מקומית תחליט מה לקדם על פי צרכיה, כמו פתיחה של מרכזי נוער או מלגה לצורך סבסוד פעילויות פנאי או לבחור בהתמקדות בטיפול בילדים בסיכון. בנוסף כל רשות תקבל תקציב ייעודי לשם שיפור סביבת הלמידה של תלמידים מעשירונים נמוכים.
מתוך 120 מיליון השקלים לקידום הצפון, 40 יוקדשו לתכנית נוספת שתימשך גם היא: "חוג לכל ילד". במסגרתה, זכאים 33 אלף תלמידי כיתות ד'-ה' במגזר היהודי ותלמידי ד'-ו' במגזר הלא-היהודי להשתתף במגוון חוגים, כמו שפה, טכנולוגיה או מדעים, טבע, שחייה וספורט, מוסיקה ואומנות. במשרד ציינו כי הודות לתכנית, כ-20,000 תלמידים שמעולם לא השתתפו בחוגים זכו לקחת בהם חלק לראשונה.
כל גן יקבל 5000 שקלים לסייעת שנייה
גם תכנית סייעת שנייה בגנים תימשך בעלות של כחצי מיליארד שקלים באמצעות העסקתה של סייעת שנייה בגנים בהם לומדים 30 ילדים ומעלה. לצורך כך, יוקצה תקציב ייעודי של עד 5,000 שקלים לכל גן. כמו גם יימשכו הצהרונים שמפעיל משרד החינוך המעניקים מסגרות לימודיות בשעות הצהריים לכ-200,000 ילדי גנים ציבוריים ותלמידי כיתות א'-ב'. במשרד ציינו כי הם ערוכים להרחיב את מספר הרשויות שיהיו מעוניינות להצטרף לתוכנית הכוללת ארוחה חמה ושני חוגים בשבוע במגוון תחומים לצד צוות הכולל גננת, סייעת, ובבתי הספר גם מדריך ורכז.
שר החינוך בנט בירך על התקציב החדש של משרדו ואמר כי "השנתיים הקרובות יהיו שנים של חינוך טוב, איכותי ואישי. בחרנו להשקיע בעתיד האישי של כל ילדה וילד, במורים, ולא פחות מכך – להשקיע בעתידה של המדינה. נמשיך לחזק את המתמטיקה, את האנגלית המדוברת, להקטין את הצפיפות בכיתות, לקצר את החופשות ולשפר את תנאי העסקתם של מורים".