אפילו תעודת זהות לא נדרשת כאן, שלא נדבר על תעודת יושר, הכשרה או ניסיון תעסוקתי. בעצם כל אחד יכול להתקבל לעבוד בצהרון, לקבל אחריות על כ-30 ילדים קטנים. "אצלנו בגן כבר פעמיים היה מקרה של ילד שיצא מהגן", סיפרה יעל גמרסני מתל אביב. "אחת האמהות פה ברחוב הכניסה אותו חזרה לגן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
תחקירנית שלנו קבעה עם האחראית על הצהרונים בירושלים לראיון שאחריו תוכל להתחיל לעבוד. אבל הבוקר, לאחראית לא היה זמן לראיון וזה מה שהיא אמרה: "תנסי, תשתפשפי זה ניסיון, זה ממלאת מקום, עוד מעט יתפנה קבוע ואני אתן לך.
לא רק הילדים משלמים מחיר כבד על התחלופה הגבוהה של הסייעות, גם הגננות שעובדות בבוקר בגן. "הגננות נכנסות בבוקר לגן ומוצאות גן הפוך, הרבה פעמים משחקים הפוכים, שבורים. מספרת דורית חזן, יו"ר ארגון גננות ומחנכות. "כל יום אנחנו מפקירות את הגן בידי אנשי צוות אחרים, זרים, והנזק הכי גדול הוא לילדים.
"מה שקורה היו בצהרונים הוא הפקרות אחת גדולה", אמר חבר הכנסת איציק שמולי. "על רקע זה אנחנו את הצעת החוק שאומרת דבר פשוט - מצד אחד משרד הכלכלה הוא שידאג להכשרה נאותה, הסייעות תתחייבנה מראש לתקופת העסקה מינימאלית, ומצד שני הסייעות סוף סוף תקבלנה שכר נאות שלך 35 שקלים לשעה.
בית עמנואל בר"ג בתגובה: כוח האדם עובר הכשרות מקצועיות וזוכה לתעודת הסמכה מוכרת על ידי משרד החינוך. עובדים חדשים נשלחים לתקופת התנסות בצמוד לצוות ותיק ורק לאחר פיקוח והכשרה מתקבלת החלטה לגבי שיבוץ קבוע. כך גם היה נעשה במקרה ששודר בכתבה, לו היה ממשיך התהליך. בכל מקרה, ייבדק המקרה המדובר וייערך רענון נהלים".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: כל המועסקים במערכת החינוך בעיר נבדקים. מדובר בתקלה נקודתית אשר תיבדק. מבדיקה ראשונית עולה כי השארת הסייעת הזמנית בגן, נעשתה מתוך הבנה שהגננת הקבועה נוכחת בגן, בנוסף נשלחה אשת בקרה שהחלה בתהליך בדיקת הסייעת.