בימים אלה מסיבות הפורים צוברות תאוצה והזמנות צבעוניות קוראות לילדים שלנו לבוא ולחגוג במסיבות שונות, אבל ספק אם ההורים מודעים למה שבאמת קורה בתוך המתחמים הסגורים: אלכוהול, סמים, אלימות פיזית ואלימות מינית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בני הנוער מכירים את הנהלים ויודעים שבתוך המועדון לא ימכרו להם אלכוהול. הפתרון? לשתות לפני. "רובם בעייתיים", אמר לנו נהג הסעות שמסיע בני נוער רבים למסיבות, "שותים ומקיאים באוטובוס, קורעים ריפודים ומעשנים סמים". אחד המבלים במסיבות סיפר שהם לא שותים בירות או שתייה קלה אלא מעדיפים וודקה ונכנסים למסיבה "שתויים - בראש חזק".
מעדויות נוספות שמגיעות מאותם מועדונים עולה תמונה קשה של אלימות פיזית - קרבות בין קבוצות גדולות של בני נוער. בלא מעט מהמקרים קטטות אלו מסתיימות בפציעות של המשתתפים בהן.
תופעה מטרידה במיוחד היא של צלמי המסיבות, המסתובבים בין בני הנוער הצעירים ומכווינים את הצעירות להצטלם בתנוחות מיניות. תמונות אלו לעתים קרובות מגיעות ללא ידיעת הבנות והוריהן אל עמודי פייסבוק שונים ואף לאתרי פורנו ברחבי הרשת.
רן בראון, עובד סוציאלי ומומחה להתנהגות בני נוער מייעץ להורים כיצד להתמודד עם תופעת המסיבות הפרועות של בני הנוער: "להתקשר ליחצ"ן המסיבה או למפיק ולברר בצורה מפורשת לאיזה גילאים היא מיועדת".
"אני ממליץ להורים לעשות הסעות משותפות וחוץ מזה לא לסמוך על ההסעה אלא להביא את הילד לפתח המסיבה", הוא מוסיף. עצה נוספת שבראון נותן היא להישאר ערים בלילה עד שהילד חוזר מהמסיבה ולהריח אותו: "ילד שיודע שההורים שלו ערים לא רוצה לחזור מחוק מאלכוהול".