אפליה בדיור גם ברחובות? אדם ששוכר דירה בעיר טוען כי בעל הדירה שלו לא מוכן להכניס שוכר חלופי במקומו - רק כי מדובר בדייר ממוצא אתיופי. "אני גר בדירה השכורה כבר שנה, והחוזה שלי נגמר באפריל - אבל אבא שלי חולה, ואני חוזר לגור עם ההורים כדי לטפל בו", הסביר לחדשות 2 Online, "מצאתי שני דיירים אתיופים שייכנסו במקומי לדירה, שהגיעו לבעל הדירה עם כסף מזומן - אבל הוא לא מוכן להשכיר להם".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשיחה מוקלטת עם בעל הדירה, הוא משיב כי השכנים הם אלו שמביעים התנגדות, ומותח ביקורת על הדייר: "אתה לא יכול למצוא כל דייר שאתה רוצה, כל בן אדם שאתה מוצא ברחוב - יש לך שכנים שם, כל אחד יש לו בקשות ואני רוצה למלא את הבקשות שלהם".
"השכנים שלי גם לא מוכנים שייכנס במקומי אתיופי", הסכים השוכר, "והם טוענים שאם הם לא מסכימים, שלא יכולים להכניס להם דייר כזה בכוח. גרתי באירופה הרבה שנים, ברומניה ששם יש הרבה אנטישמיות - ולא ראיתי דברים כאלה".
בעל הדירה: "לא מפלה, אך לא אחראי על רצונות השותפים"
המשכיר, מצידו, טוען כי לא נכון להאשים אותו בגזענות ובאפליה. "אני לא מפלה אף אחד, ואין לי בעיה להשכיר לכל אדם שמשלם בזמן את הדירה", אמר, "אבל מדובר בדירת שותפים, ואני לא אחראי על מה שהם רוצים. אין לי שום בעיה להשכיר את הדירה לכל אדם".
לדברי מנכ"לית האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה, זיוה מקונן-דגו, "אנו מכירים את התופעה של בעלי דירות והתארגנויות של ועדי דירות שלא להשכיר ולא למכור דירות ליוצאי אתיופיה, כפי שקרה גם בקריית מלאכי ב-2012 - תופעה מזעזעת של גזענות בחברה שלנו".
מקונן-דגו הוסיפה, בעקבות הקלטת השיחה, כי "צריך להוקיע את התופעה הזו בכל האמצעים העומדים לרשות המדינה, כי זה מעגל: מחר אותם אנשים יחליטו שהם לא מוכנים שילדיהם ילמדו יחד עם יוצאי אתיופיה וישרתו לצידם בצבא". מנכ"לית האגודה הישראלית למען יוצאי אתיופיה קראה למאבק משפטי וחברתי בתופעה: "מדובר בחולי של החברה הישראלית על כל רבדיה, ומערכת המשפט צריכה להעניש בחומרה את האנשים שמדירים אוכלוסיות בחברה לפי מוצאן".
הדיווח הגיע אל המייל האדום של חדשות 2 Online. גם אתם מוזמנים לשלוח אלינו סרטון, תמונה, סיפור או קישור לאתר שיעניין את כולנו. סיפור מעניין במיוחד עשוי להתפרסם גם במהדורה המרכזית בחדשות 2.