שורדת השבי לירי אלבג, התצפיתנית ששבה לארץ אחרי 477 ימים, התייחסה אמש (רביעי) לתגובות הקשות שקיבלה ברשתות החברתיות. התגובות הופנו כלפיה אחרי שבריאיון ל"כאן" התייחסה לראש הממשלה בנימין נתניהו והפצירה בו לפעול להשבת כל החטופים.

"אני קוראת את התגובות, קוראת את האיומים שקיבלתי, את הקללות, ואני מפחדת", כתבה אלבג בחשבון האינסטגרם שלה. "אני לא מפחדת מהתגובות עצמן, אני לא מפחדת לפגוש את אחד האנשים שהגיבו לי כאלו דברים. אני מפחדת ממה שנהפכנו להיות".

אלבג המשיכה: "לאחל למישהו להיות בשבי? אני לא אאחל את זה לשונאים שלי. לרדת לי על המשקל? מזכיר לי את אותם מחבלים שצחקו עליי. שדאגו כל יום להזכיר לי שאני שמנה. להבטיח לי מוות ונקמה? תאחלו את זה לחמאס ולאויבים שלנו. לא לי".

הפוסט של לירי אלבג
הפוסט של לירי אלבג

התגובות הופנו כלפי אלבג אחרי שאמרה שראש הממשלה אחראי למחדל שבעה באוקטובר. "זה לא שהשתמשתי במונחים פוליטיים, כי אני לא מבינה בפוליטיקה!", הסבירה. "וכן, כל הדרג הביטחוני: שב"כ, ראשי מערכת הביטחון, אמ"ן - הם אשמים. אמרתי להם את זה גם בפגישות שלנו!".

אלבג תיארה: "בראש ובראשונה חמאס אשם לסיוט של המדינה, אני לא שוכחת לארגון טרור הזה לרגע ואני אישית רוצה לנקום בו. לא חשבתי שאקבל כאלו תגובות מאנשים בעם ישראל. ואתם יודעים מה הכי קשה? שהפילוג הזה יותר גרוע מהאויבים שלנו".

"ככה לא מנצחים! יש לנו מלחמות יותר חשובות לנהל, יש חיי אדם", כתבה. "אין לכם מושג אפילו כמה שאני מעריכה את חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון. כמה אני מעריכה את החיילים הפצועים בגוף ובנפש. אין לכם מושג כמה כואב לי על כל לוחם או אזרח שנפלו במלחמה עבור המדינה שלנו ועבור החטופים".

לירי אלבג (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
לירי אלבג: "יש לנו מלחמות יותר חשובות לנהל, יש חיי אדם" | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

אלבג הוסיפה: "אני מכירה לא מעט נופלים, הם חברים שלי. לכל אותם אנשים שהגיבו לי דברים בזויים, חסרי רגש, חסרי אנושיות. תחסכו מעצמכם, חבל שזה מה שיהיה כתוב לכם ביום הדין. עדיף שתנצלו את הזמן בתפילות ומעשים לשלום המדינה, שלום חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון, וחזרה של כל החטופים".

היא חתמה: "כעם היהודי שנתקף פעם אחר פעם, מאז מצרים ועד היום, בואו נילחם באויבנו ולא אחד בשני. אתם בחיים לא תבינו מה עברנו שם. ואני לא מאחלת לכם להבין. אני מאחלת לכולנו בריאות בגוף ובנפש, חיים מאושרים והצלחה. עם ישראל חי".

לאחר פרסום הפוסט, לשכת ראש הממשלה מסרה הודעה לפיה רה"מ נתניהו שוחח עם לירי ועם הוריה שירה ואלי. נמסר כי בשיחה חיזק רה"מ את לירי והביע הערכה לכושר העמידה שלה ולגבורתה בשבי החמאס. "רה"מ ביקש לחזק את ידיה למול ההתקפות שהיא עוברת באמצעי המדיה השונים בימים אלה", נכתב בהודעה. כמו כן, נמסר כי רה"מ "ישמח להיפגש בקרוב עם לירי ועם חברותיה התצפיתניות ששבו מן השבי".