החופשה שהפכה לסיוט: יובל וגדני, שהיה מבוקש בברזיל בשל טענות על "פשעי מלחמה" בעזה נחת הבוקר (רביעי) בבטחה בנמל התעופה בן גוריון, וסיים בכך פרשה דרמטית שהחלה כשנאלץ לברוח במפתיע מברזיל. הבריחה התרחשה לאחר שארגון אנטי-ישראלי הממוקם בבריסל הגיש תלונה נגדו בבית משפט מקומי בברזיל, שבה האשים אותו בביצוע פשעי מלחמה במהלך שירותו הצבאי ברצועת עזה.
וגדני אמר ל-N12 עם נחיתתו בנתב"ג: "עם ישראל, לא הייתי חוזר על שעשיתי (העלאת הסרטונים בעזה), לברזיל לא אחזור עוד. יהיה בסדר, זה לא ישבור אותי. תהנו ותלמדו מטעויות של אחרים".
לאחר שיצא צו המעצר, החייל המשוחרר הוברח לארגנטינה ומשם, בסיוע משרד החוץ ומועצת קדימה צורן, הוא הועבר למיאמי והבוקר הגיע בטיסה ישירה לישראל. בשדה התעופה חיכו לו הוריו ואחיו.
על פי התלונה, שהשתרעה על פני יותר מ-500 עמודים, וגדני היה מעורב בהריסת מבני מגורים באמצעות חומרי נפץ בנובמבר האחרון. הארגון טען כי ההריסות בוצעו "שלא במצב של לוחמה" במבנים ששימשו כמחסה לפלסטינים שנעקרו מבתיהם. הראיות, כך על פי הארגון, נאספו באמצעות "מודיעין ממקורות גלויים" - ככל הנראה מתוך פרסומים ברשתות החברתיות של החייל.
וגדני, חייל משוחרר בן 21 ששירת בגדוד צבר של גבעתי וניצול הטבח במסיבת הנובה, שהה בטיול בברזיל עם שלושה חברים כשקיבל הודעה דחופה מהקונסוליה הישראלית על הצו שהוצא נגדו. בזכות ההתרעה המהירה, הצליחה החבורה להימלט למדינה שכנה עוד באותו הלילה, לפני שהרשויות המקומיות הספיקו להגיע אליו.
"הבן שלי התקשר אליי, וסיפר שחברו הקרוב קיבל הודעה דחופה מהקונסוליה – 'הוצא נגדך צו מעצר'", אמר ל-N12 אביו של של חברו של י'. המשפחות של ארבעת החברים שטיילו יחד מתגוררות כולן באותו היישוב בשרון. הן נלחצו מאוד מההתפתחות, והחלו להפעיל מעין חמ"ל במטרה לחלץ את יקיריהם מהמדינה. "ביקשתי מהם לברוח מיד, שלא יישארו שם אפילו רגע נוסף. ברגע שהם קיבלו את הטלפון מהקונסוליה, הם התחילו לחפש דרך לצאת מברזיל. ב-5:00 בבוקר, קיבלנו הודעה שהם הצליחו לחצות את הגבול".
האב המשיך: "מיד אחרי שהתאושש מהתופת שעבר בנובה, הוא התגייס מחדש לגבעתי, נלחם במשך שנה בעזה, ולא מזמן השתחרר. זו הייתה בריחה מהלחץ והטראומות שעברו לאורך השנה הזאת, אבל הרשתות החברתיות כנראה הפכו לבעיה. י' העלה תמונות מהשירות שלו, וזה מה שהוביל להוצאת הצו נגדו".
המקרה מצטרף לתקרית דומה שהתרחשה בחודש שעבר בסרי לנקה, שם אותר חייל צה"ל בשירות פעיל על ידי ארגון פרו-פלסטיני שדרש את מעצרו. גם במקרה ההוא נדרש החייל לעזוב את המדינה במהירות.
ב"אימא ערה" פנו במכתב לראש הממשלה ולרמטכ"ל בעקבות האירוע: "צה"ל, הכפוף להוראות הממשלה, נאלץ לפעול בתוך ואקום מדיני ותחת לחצים של קבוצות קיצוניות, ללא שכפ"צ משפטי חיוני שיגן על לוחמיו מפני שוחרי רעתם בעולם. אנו רואות בכם אחראים בלעדיים להסרת הסיכון המשפטי הנשקף לילדינו".