למרות שלחלק מהיישובים בעוטף עזה עדיין לא ניתן לשוב עקב סיבות ביטחוניות או מאחר שעדיין לא שוקמו, ולמרות חידוש הלחימה ברצועה, 1,705 משפחות פנו לתנועה הקיבוצית בבקשה לעבור להתגורר בהם - כך פרסמנו הערב לראשונה ב"אולפן שישי".
מדובר בנתונים יוצאי דופן שלא נראו מעולם בעוטף עזה: מתוך 1,705 המשפחות שפנו בבקשה לעבור לעוטף, 452 נמצאו מתאימות ו-101 מתוכן כבר החלו תהליכי מיון ביישובים. מתוך 101 המשפחות, 28 מתמיינות לנחל עוז, 18 לעין השלושה, 16 לנירים, 10 לניר יצחק, 10 לכרם שלום, 8 לאורים, 6 לסופה ו-5 לכרמיה.

כבר היום הגיעו 20 משפחות לקיבוץ כרם שלום, על מנת לבחון אפשרות לעבור לגור ביישוב הכי קרוב לגבול הרצועה. בתנועה הקיבוצית כבר סימנו יעד: 25% יותר תושבים בכל אחד מיישובי העוטף, ולטענתם, זה יעד שאפשר בהחלט לעמוד בו - אם משרדי הממשלה יירתמו לפרויקט.
גם בתנועת המילואימניקים "דור הניצחון" נרתמו: לוחמי מילואים שהגנו על היישובים יצאו מעזה וביקשו לעבור עם משפחותיהם להתגורר בעוטף. במקביל, ביקשו לוחמים לעבור ולהתגורר גם ביישובי הצפון.
תגובות