ביהמ"ש העליון אישר הערב (רביעי) לקיים תפילה בהפרדה ביום כיפור הקרוב בתל אביב. פסק הדין ניתן במסגרת ערעור על החלטה, שאסרה על קיום התפילה. השופטים מינץ, גרוסקופף וכשר קבעו כי העירייה תהיה מוסמכת לקבוע הסדרים לביצוע התפילה - שתתקיים בהפרדה לבקשת המערערים.

פסק הדין פורסם ללא נימוקים, בשל קוצר הזמן. "אנו מורים שהמערערים יהיו רשאים לקיים את תפילות יום הכיפורים בשטח גן מאיר", נכתב בפסק הדין. "מובהר שהמערערים יהיו רשאים לקיים את התפילה לפי המסורת הדתית המקובלת עליהם, וכי לשם כך הם יהיו רשאים להקים את האמצעים הנדרשים לקיום התפילות, לרבות מחיצה". 

בפסק הדין השופטים הבהירו לעירייה: "העירייה תהיה מוסמכת לקבוע הסדרים לביצוע האמור, לרבות עניין הבטחת הבטיחות, מתן אפשרות שימוש בחלקי הגן שלא ישמשו לתפילה ובמכלול הגן בשעות שבהן לא מתקיימת תפילה". השופטים הבהירו כי נימוקי פסק הדין ייתנו בהמשך. 

לפי החוק, בג"ץ לא יוכל להתערב בסוגיית הח (צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות)
ההחלטה התקבלה פה אחד. בית המשפט העליון | צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות

הראשון לציון, הרב יצחק יוסף שכיהן כרב הראשי לישראל, הגיב על פסיקת בג"ץ - ודווקא קבע שיש לפעול לקיים את התפילות בבתי הכנסת ובמקומות סגורים, כך דיווח העיתונאי ישי כהן. "אף שבית המשפט התיר את התפילות במרחב הציבורי - עדיין קיים חשש לעימותים ולמחאות", כתב. "באתי בבקשה לפעול שהתפילות יתקיימו בבתי הכנסת, שזוהי הדרך הנכונה ביותר לפי ההלכה". 

הוא הוסיף: "אם לא מתאפשר להתפלל בבתי הכנסת, יתקיימו התפילות במקומות כמו מתנ"סים ואולמות סגורים, שימנעו את חילול היום הקדוש".

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, הודיע שיכבד את החלטת בית המשפט. עם זאת, הוא תקף: "העליון נתן יד להדרת נשים במרחב הציבורי, ובכך פתח מדרון חלקלק".

 

 

המערערת, עמותת ראש יהודי, בירכה על ההחלטה. "תל אביב היא חלק מהמדינה היהודית וגם בה מי שחפץ להתפלל בהפרדה עם מחיצה יוכל לעשות זאת", נמסר מטעם העמותה. "היהדות חזקה יותר מכל תקנה עירונית ויותר מהחלטתה האומללה של עיריית תל אביב להדיר מהמרחב הציבורי את הציבור המסורתי, ואת היהדות עצמה".

העמותה הוסיפה: "יום הכיפורים הוא יום קדוש עבור כל העם היהודי ואנו מקווים שהתפילות יעברו בשלום ובאחדות בין כל חלקי העם".