מסלול החיים של שלום שטרית לא היה אמור להביא אותו לרגע הזה, שבו הוא עומד מול קהל כגיבור, כמנצח. שלום, גיבור ישראל שאיבד את רגלו ב-7.10, גדל בפריפריה וחווה ילדות לא פשוטה. בתור נער בילה הרבה בתחנת המשטרה. "בגיל 17 הסתובבתי עם סביבה מסוימת. לא היה לי מישהו שיאמין בי. אין לי איזה מישהו מוצלח במשפחה, אין לי איזה מישהו מוצלח שאני מכיר בחיים שיבוא ויגיד לי: 'בוא, חביבי, בוא, בוא תראה את הדרך'" סיפר שלום.
בגיל 15 הוא נשר מהלימודים, הסתובב בחברה עבריינית והתנסה בסמים, אך ביקור אצל קרוב משפחה בכלא, הביא אותו לתובנה שהדרך שלו מובילה אותו לצד השני של הסורגים. לשלום היה ברור לו שכדי להצליח הוא צריך לעבור דרך שירות צבאי שלא רצה אותו, אך הוא נלחם להתגייס לקרבי ואחרי חצי שנה בצבא, הוא הצליח להגיע לגולני.
על הרגע הקשה בו הבחין שלום ברגלו שנקטעה
"אמרו לי במפורש שאני לא אגיע לקרבי, אבל נלחמתי ולא ויתרתי, לא נשברתי, האמנתי, הייתה לי מטרה וזה היה קשה", סיפר שלום. ב-7 באוקטובר הוא היה במוצב פגה, 300 מטרים מגבול הרצועה. ב-7 בבוקר פלשו למוצב 150 מחבלים. שלום הספיק לחסל שני מחבלים ואז נורה ונפצע קשה. בשארית כוחותיו הצליח לזחול מתחת לנגמ"ש, והעמיד פני מת במשך 12 שעות עד שפונה במצב אנוש לבית החולים.
"אני פשוט רואה סרט, סרט של מחבלים שתוקפים אותי, ואני רואה רופא וצועק, מחבל!", נזכר שלום ברגעים הקשים. באחד הימים שלום רצה ללכת לשירותים וכשהרים את השמיכה הבחין לראשונה ברגלו שנקטעה. "עוד שנייה התעלפתי", נזכר שלום. כשעבר לשיקום בשיבא, סיפר שראה הרבה קטועי רגליים והיה לו קשה להסתכל עליהם על אף שהוא בעצמו קטוע רגל.
"אהפוך את הלימון לא ללימונדה - למוחיטו"
14 חיילים נפלו בקרב במוצב פגה, כמה מהם היו חבריו הקרובים ביותר. "היו לי 99 אחוז סיכוי למות, זה היה הסטטיסטיקה. אבל בוא'נה, אני חי ולמרות האתגר הזה, אני אלך אתאמן ואני אהנה ואני אהפוך את הלימון הזה לא ללימונדה, למוחיטו", אמר שלום.
האופטימיות של שלום סחפה את כל מחלקת השיקום וגם את הרשתות החברתיות. "בהתחלה היה את כל הכתבות והסרטונים האלו שעלו והביאו לאנשים הרבה מאוד כוח, הרבה מאוד מוטיבציה. זה היה הזוי, אבל זה הרגיש לי שלא סיימתי את הדרך, לא סיימתי את התפקיד, אלא קיבלתי תפקיד חדש", ציין.
אחרי שהפך למגנט של המחלקה התחילו להגיע הזמנות להרצאות, תחילה בבתי ספר ובאולמות קטנים. "מבחינתי זה מדהים, אני לא יודע איך הגעתי למצב הזה שאני מסתכל על חודש ויש בו שבוע שיש בו כמעט 10 או 11 הרצאות", אמר.
בהמשך מצא את עצמו משתף אלפי אנשים בסיפור שלו גם מעבר לים. "הייתי בשוויץ והייתי בצרפת פעמיים והייתי בניו יורק". בשבועות הקרובים הוא אמור לצאת לסיבוב הרצאות במיאמי ובניו יורק, וכדי להתמודד עם מחסום השפה, הוא החל ללמוד אנגלית.
המסר של שלום לעם ישראל וגם לפוליטיקאים
שלום סיים במסר, "אני חושב שזה המסר הכי חשוב. עם ישראל חי. זה מבחינתי הניצחון המוחלט. המשפט הזה שכולם עושים ממנו איזה סלוגן, זה הניצחון" אמר. "אני חושב שמה שקורה לנו בעם מבחינת הפוליטיקאים, זה איום ונורא. במקום להשלים את העם ולאחד את העם, הם פשוט לוקחים סכין ועושים את הקרע הזה יותר כואב ויותר עמוק. תתביישו לכם. יש פה מלחמה מול שבע חזיתות ודווקא המלחמה הכי קשה שלנו זה בבית".