השופט יוסף אלרון, אחד משני המועמדים לתפקיד נשיא בית המשפט העליון, יצא נגד הפרסומים אודות קשריו הפוליטיים. במכתב שנחשף במהדורה המרכזית, הכחיש אלרון כל זיקה פוליטית והדגיש את מחויבותו המוחלטת להפרדה בין משפט לפוליטיקה. הדברים מגיעים ערב כינוס הוועדה לבחירת שופטים, שתדון היום (חמישי) במינוי הנשיא הבא של הערכאה השיפוטית העליונה בישראל.

מכתב השופט אלרון לחברי הועדה לבחירת שופטים
מכתב השופט אלרון לחברי הוועדה לבחירת שופטים

כינוס הוועדה נכפה על שר המשפטים יריב לוין בעקבות התערבות בג"ץ, בניגוד לעמדתו המקורית ולניסיונותיו למנוע את כינוסה. לוין, שביקש להימנע מכך, טען תחילה כי כל שופטי העליון מועמדים לתפקיד הנשיא. אולם בפועל, מרבית השופטים הסירו את מועמדותם, כשרק שניים נותרו במרוץ: השופט יצחק עמית, שעל פי עקרון הסניוריטי המסורתי אמור היה להתמנות לתפקיד, והשופט אלרון, שהחליט להתמודד באופן עצמאי.

במכתב שהגיע לידי חדשות 12, פנה אלרון לחברי הוועדה: "בניגוד לפרסומים אודותיי בכלי התקשורת השונים, אין לי קשר עם אישיות פוליטית כלשהי. מעולם לא עשיתי דבר על מנת לקדם את מועמדותי לתפקיד נשיא בית המשפט העליון זולת עצם הגשת המועמדות. מעולם לא שוחחתי בנושא זה או אחר עם שר המשפטים ומעולם לא ביקשתי לקבל את תמיכתו של פוליטיקאי כלשהו בקשר למינוי. תפישתי כשופט דוגלת בניתוק המשפט מהפוליטיקה".

יצחק עמית, יוסף אלרון, שלמה קרעי (צילום: פלאש 90)
שופטי העליון יצחק עמית ויוסף אלרון | צילום: פלאש 90

במכתבו המפורט, שחושף את תפיסת עולמו השיפוטית, התייחס אלרון בהרחבה לסוגיית הסניוריטי - העיקרון המסורתי והמושרש לבחירת נשיא בית המשפט העליון. הוא הכיר ביתרונותיה של השיטה הוותיקה, אך הציג טיעונים מדוע יש להעדיף את מועמדותו, בהתבסס על ניסיונו המקצועי והצעותיו המעשיות לייעול המערכת המשפטית. במסגרת המכתב, התמודד השופט גם עם ביקורות שהועלו על פסיקותיו בעבר.

יריב לוין (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
שר המשפטים יריב לוין | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

השר לוין, העומד בראש הוועדה, מתכוון לקיים היום דיון מעמיק בנושא, אך בשלב זה לא צפויה להתקיים הצבעה על מינוי הנשיא.