11 מהילדים והנערים ממג'דל שמס שנרצחו בפגיעה הישירה של רקטת חיזבאללה במגרש הכדורגל הובאו הבוקר (ראשון) למנוחות בזה אחר זה. אלפים רבים הגיעו לנחם את בני משפחותיהם ולחלוק לקורבנות כבוד אחרון. בין הנרצחים: שלוש בנות, ושמונה בנים, בהם שני בני דודים ושני קרובי משפחה. באירוע הקשה נפצעו 37 אנשים, מרביתם עדיין מאושפזים בבית החולים. כל הקורבנות הם ילדים ונערים.

מוקדם יותר הבוקר הובא למנוחות בעין קיניה פאח'ר סעב בן ה-15, תושב הכפר הסמוך למג'דל שמס. שרים וחברי כנסת הגיעו למגרש הכדורגל בו התרחש האסון הכבד. התושבים שנכחו במקום צעקו על השרים ש"הפקירו אותם" במשך 9 חודשים - וקראו להם לעזוב. "הם לא צריכים להגיע לכאן", צעק אחד מהם. "הם באו לרקוד על הדם של הילדים שלנו".

סיקור N12

בין חברי קואליציה שהגיעו למג'דל שמס נמנו השרים ניר ברקת ועידית סילמן, שספגו צעקות מצד תושבים שקראו להם להסתלק בטענה שהפקירו את הצפון ואת התושבים לאש של חיזבאללה. אחד הצועקים נראה לובש מדי צה"ל. בין היתר צעקו לעברם: "הצבענו לכם וזה מה שהבאתם" ו-"אוי ואבוי אם לא תחזירו להם!". גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ספג צעקות: "שיעוף מפה!". תושבים שקראו להגיב בעוצמה, צעקו גם "למה עדיין יש ביירות בכלל?".

בשל כמות הלוויות והמשתתפים הרבים, מספר כבישים ברמת הגולן נחסמו והוחלט להקים חפ"ק מיוחד שמרכז את המעטפת הביטחונית. החפ"ק מנוהל בשיתוף צה"ל, מד"א, כבאות והצלה, המשטרה וגם המועצות המקומיות של הכפרים. "מטרת החמ"ל היא לארגן את כלל הצירים והחסימות לקראת ההלוויות, הנחיות לעורף ושמירה על ביטחון התושבים הנמצאים והמגיעים למרחב", נמסר.

לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס (צילום: AP)
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס | צילום: AP
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס (צילום: AP)
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס | צילום: AP
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס (צילום: AP)
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס | צילום: AP
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס (צילום: AP)
לוויית הנרצחים באסון מג'דל שמס | צילום: AP

ואלה שמות 11 מהנרצחים: אלמא איימן פח'ר א-דין בת ה-11, מילאר מועדאד א-שעאר בן ה-10, ויניס אדהם א-ספדי בת ה-11, איזל נשאת איוב בת ה-12, יזן נאיף אבו סאלח בן ה-12, ג'וני ודיע איבראהים בן ה-13, אמיר רביע אבו סאלח בן ה-16, נאג'י טאהר אל-חלבי בן ה-11, פג'ר ליית' אבו סאלח בן ה-16, חאזם אכרם אבו סאלח בן ה-14, נאזם פאח'ר סעב בן ה-15, מהכפר הסמוך עין קיניה.

חאזם אבו סאלח בן ה-14 ופג'ר אבו סאלח בן ה-16 היו בני דודים, וחברים קרובים מאוד. שניהם נפגעו בזמן שעשו ביחד את מה שהם הכי אהבו, לשחק כדורגל. ראשד, קרוב משפחתם, סיפר: "הם כל הזמן היו ביחד. הפגיעה הייתה שם במגרש הכדורגל, והם אחד ליד השני. שניהם היו בחטיבת ביניים ומאוד אהבו כדורגל. ההורים שלהם עכשיו בהלם ולא מסוגלים לדבר. זה אסון של המשפחה".

למרות שבחיזבאללה ניסו להכחיש מעורבות, הרקטה שפגעה במגרש מוכיחה שארגון הטרור הלבנוני הוא זה שירה על המגרש. מדובר על "פאלק 1" בעל ראש נפץ גדול של כ-50 ק"ג. גם בארה"ב משוכנעים שחיזבאללה עומד מאחורי הירי. "אין ספק שהם אלה שירו", אמר גורם רשמי בארה"ב ל-CBS.

נזקי הנפילה במג'דל שמס (צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90)
אופניים מפוחמים במגרש הכדורגל: הנזק אחרי הפגיעה הישירה | צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90

11 מהנרצחים באסון מג'דל שמס (צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
11 מהנרצחים בטבח במגרש במג'דל שמס | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, הגיע אמש לזירה ונפגש עם ראש העדה הדרוזית השיח' מוואפק טריף ונציגי המועצה המקומית. "אנחנו יודעים בדיוק מאיפה שוגרה הרקטה והיא של חיזבאללה", הדגיש הלוי והוסיף: "מחזקים מאוד את העדה הדרוזית, ומעלים מאוד את המוכנות לשלב הבא ללחימה בצפון. אנחנו יודעים לתקוף גם רחוק מאוד, יהיו יותר אתגרים, אנחנו נעלה את המוכנות". גם שר הביטחון גלנט הגיע לזירה והבטיח כי חיזבאללה ישלם מחיר.

"זה אירוע קשה מאוד, כל כך כואב על הילדים האלה", אמר השר גלנט ופנה לתושבים: "שתדעו שכל המדינה איתכם וכל הצבא איתכם - אחרי זה נדבר על כל היתר, אבל קודם כל אני רוצה שתדעו את זה. צה"ל, משרד הביטחון, מדינת ישראל – כולם איתכם... אני מבקש שתמסרו למשפחות בשמי ובשם כל מערכת הביטחון את ההזדהות שלנו באירוע הקשה מאוד הזה - טרגדיה נוראית. ילדים וילדות תמימים שפשוט כואב הלב. חיזבאללה אחראים לזה והם ישלמו את המחיר".