השפים עלי פרץ ואוהד גור הרץ, שהכירו במילואים בכניסה לעזה כמה ימים לאחר ה-7 באוקטובר פתחו מטבח בלב הרצועה והאכילו את הלוחמים במנות גורמה. "בבוקר לשנו את הבצק ואחר כך הכנו פיצה ביאנקה עם קרם תירס וארנצ'יני - בישלנו בתוך הטנק מה שמתאפשר", הם מספרים. 

השפים עלי פרץ ואוהד גור-הרץ
השפים עלי פרץ ואוהד גור-הרץ
לוחמי צה"ל בפעיולת ברצועת עזה  (צילום: דובר צה"ל)
פתחו כל בוקר בארוחת גורמה. לוחמי צה"ל בפעילות ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

השניים, הראשון לוחם במגלן והאחר טנקיסט, תיארו כי בתוך הקושי, הסבל וחוסר השינה שחוו בשטח פתחו כל בוקר לחימה בעזה בארוחת בוקר של עלי פרץ: "הכנו גם ביף בורגיניון ודמפלינג ממולא בעוף - רק לזה הלוחמים חיכו שם. תחת המעטה השחור הזה הצלחנו לראות חיוכים והרבה אנרגיה טובה מהצוות, כולם אכלו ושמחו - אלו היו נקודות אור קטנות". 

לאחר חודשים ארוכים של מילואים חזרו השניים לאזרחות והרגישו שהם מוכרחים לעשות משהו עם החיבור שנוצר. כך קמה מסעדת "רנה פופ-אפ" - שבמסגרתה יתארח כל פעם שף ששירת עימם במילואים ויבשל את מנת הדגל שלו - כך הם מקווים שיסייעו לחבריהם המילואימניקים לקבל הזדמנויות חדשות, ובנוסף חשוב להם להרים את המורל. 

השפים עלי פרץ ואוהד גור-הרץ
דואגים להרים את המורל
עלי פרץ ואוהד גור-הרץ
"הצלחנו לראות חיוכים והרבה אנרגיה טובה מהצוות"

"המטרה שלנו הייתה להביא את הסיפור שלנו, את האנשים שהם חלק מהסיפור, אין אף חייל מילואים או אזרח שלא היה רוצה לחזור לשגרה", הם מדגישים, ואז חותמים בכאב: "כשסוף המלחמה לא נראה באופק - כל מה שנשאר זה להתענג על כמה ביסים טעימים ולחגוג כמה ניצחונות קטנים".