במהלך חג השבועות, תושבים חרדים תלו על דעת עצמם שלטי הפרדה מגדרית בין גברים לנשים ברחבי שע, בעיר העתיקה בירושלים. שלטים אלו, המפרידים בין אזורי הליכה המיועדים לגברים או נשים בלבד ותלייתם הינה מנוגדת לחוק, נתלו בין היתר בשער ציון המוביל לרובע היהודי ולקבר דוד המלך.

בשכונות קיצוניות כמו מאה שערים, ישנם שלטים דומים שהעירייה לא אוכפת את תלייתם, אך הצבת שלטי הפרדה אלו באזור העיר העתיקה - היא אירוע חריג. הסיבה שהתושבים החרדים פיזרו את השלטים היא שבאזור זה נמצאת הגישה לקבר דוד המלך, שרבים עולים אליו לרגל חג השבועות.

הפרדה מגדרית בכותל
הפרדה מגדרית בעיר העתיקה

תושבת העיר התקשרה למוקד 106 של עיריית ירושלים והתלוננה על שלטי ההפרדה המגדרית, אך מהמוקד נמסר כי "עובדי אגף שיפור פני העיר לא עובדים במהלך חג השבועות, לפקחים יש דברים יותר חשובים לעשות". לאחר מכן הבטיחו בעירייה כי התלונה תטופל תוך שבעה ימים, אלא שטווח הזמנים לא רלוונטי כיוון ששלטי ההפרדה שהציבו החרדים נתלו לרגל חג שבועות.

הפרדה מגדרית בכותל
הפרדה מגדרית בכותל

עו"ד אורלי ארז לחובסקי, מנכ"לית המרכז הרפורמי לדת ומדינה אמרה ל-N12: "תליית מספר רב של שלטים בהר ציון, שמייצרים הפרדה מגדרית במרחב הציבורי, היא אסורה ובלתי חוקית. המרחב הציבורי חייב לאפשר גישה חופשית לכולם ללא הגבלה. על המשטרה והעירייה לא לאפשר זאת ולטפל בכך בתקיפות".

הפרדה מגדרית בכותל
הפרדה מגדרית בכותל

בשנת 2010 דן בית המשפט העליון בעתירה נגד הפרדה מגדרית בשכונת מאה שערים במהלך חג הסוכות. בפסק הדין הבהירה המדינה כי "מקובל על המדינה כי במרחב ציבורי מובהק כגון רחובות עיר, קיים איסור על הפרדה על רקע מגדרי". 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "העירייה לא אחראית לתליית השלטים, אשר הוצבו באופן לא חוקי במרחב הציבורי. עם צאת החג, תפעל העירייה להסרת השלטים המדוברים בהקדם".