נער בן 16 פונה אמש (חמישי) לבית החולים שניידר בפתח תקווה לאחר שהוכש על ידי נחש ביישוב בית אריה. צוותי מד"א שהגיעו למקום שבו אירע האירוע העניקו לו טיפול ראשוני ופינו אותו בבהילות לבית החולים, כשהוא מורדם ומונשם, עם סימני הכשה ברגלו.

בישראל מדי פעם לפעם מפונים לבית החולים מי שהוכשו בידי נחש, בדרך כלל צפע. רק באוקטובר האחרון בן 12 הוכש בידי נחש, ואושפז בבית החולים שניידר. ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר, הסביר אז ל-mako כי בכל מקרה של הכשת נחש, יש להשכיב את הנפגע, לקבע את האזור הנגוע ולפנות לרפואה דחופה במהירות.

"יש לתת לרופאים צילום ותיאור של הנחש", הדגיש. עוד הוא הוסיף, כי "חשוב לנקוט משנה זהירות כשמטיילים ליד מקורות מים וצמחייה, ורצוי לא להסתובב יחפים, כדי להימנע מעקיצות והכשות שעלולות להיות מסוכנות".

מה לעשות במקרה של מפגש עם נחש?

מרשות הטבע והגנים נמסר, כי בעת מפגש עם נחש יש לפעול כך:

  • שמרו על מרחק: אל תנסו לתפוס או להרוג את הנחש. פשוט התרחקו ממנו לאט ובזהירות.

  • הזעיקו עזרה: אם הנחש נמצא בביתכם או באזור ציבורי, פנו למוקד העירייה או לרשות הטבע והגנים לוכדי נחשים מוסמכים יגיעו למקום ויטפלו בנחש בצורה מקצועית ובטוחה.

"נחשים הם מינים מוגנים ואסור לפגוע בהם. מקרה זה מדגיש את החשיבות הרבה בשמירה על נחשי ארץ ישראל. נחשים ממלאים תפקיד חיוני במערכת האקולוגית, כטורפים של מכרסמים ומזיקים אחרים. הם גם מסייעים בשליטה על אוכלוסיות חולדות ועכברים, ולכן תורמים לבריאות הציבור", מסרו ברשות.