מהומה פרצה היום (רביעי) בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים בעקבות אשפוזו במקום של עציר ביטחוני. הרצל חג'אג', אב שכול שביקר במקום, התעמת עם אנשי צוות, מאבטחים ואזרחים אחרים ודרש: "תוציאו את המחבל מפה". בעקבות המהומה הודיע משרד הבריאות כי "העציר הביטחוני הועבר למתקן רפואי בשדה תימן".
הרצל חג'אג' הוא אביה של שיר ז"ל שנרצחה בפיגוע הדריסה בשכונת ארמון הנציב בירושלים בתחילת 2017. בציוץ שפרסם ב-X, טוויטר לשעבר, הוא שיתף תיעוד מהעימות וכתב: "בושה של בית חולים, בהדסה הר הצופים מטפלים במחבלים שרצחו, אנסו, שחטו וביזו את בנותינו ויקירינו ואת כל עם ישראל, הגיע הזמן ששר הבריאות אוריאל בוסו, מי שאחראי על בתי החולים, יעביר הוראה שלא מטפלים במחבלים בבתי החולים".
בעימות שתועד בבית החולים, קרא חג'אג': "פה מאושפז המחבל בן כלב? תוציאו את המחבל מפה, לא אותנו. אתם מטפלים בהם? אתם לא מתביישים? אתם לא בית חולים, אתם בית זונות, בית מחבלים. אתם מכניסים מחבלים? תזרקו אותם לזבל, שימותו, תתביישו. הם רצחו לנו את הילדים, הבת שלי נרצחה".
אנשי צוות, מאבטחים ואזרחים ניסו להרגיע, אך חג'אג' המשיך לצעוק והתעמת איתם: "נבלה, תומך מחבלים. המחבל הזה אנס, רצח את הילדות שלנו".
"הוא בחדר vip, חיילים צמודים אליו"
אנשים נוספים הצטרפו לקריאות של חג'אג': "כולם מחבלים, אף אחד לא חף מפשע", וגם אחת מנשות הצוות תמכה: "אנחנו שבויים כמוכם, הלב שלי איתך". חג'אג' השיב: "תעשו שביתה". למאבטחים ולשוטרים שהיו במקום אמר: "תגידו שאתם לא שומרים עליו, שירצחו אותו בחדר".
הוא המשיך לצעוק: "הם מחבלים, לשחוט אותם, תביאו אני אחנוק אותו עכשיו, אני אהרוג אותו". בהמשך הצהיר: "נארגן קבוצה גדולה יותר ונבוא. לא יעזור לכם, נכבה שתיים יהיה לכם, אחרי עזה גם במזרח ירושלים". לבסוף הוא לווה אל מחוץ לבית החולים על ידי שוטרים ומאבטחים.
בריאיון ל-N12 הסביר חג'אג' מה הוביל למהומה: "שמעתי שיש מחבל של הנוחבה שמאושפז בבית החולים. חיפשתי אותו בין החדרים, בדיוק הביאו לו אוכל. הוא בחדר vip לבד, מטפלים בו כששני חיילים צמודים אליו. הגעתי לשם יחד עם כמה חבר'ה באופן ספונטני. כעסנו מאוד על המקרה.
"אני מאוכזב שמטפלים במחבלים בבית החולים, הם לא צריכים לתפוס מיטה של ישראלים. צריך לתת להם את המינימום שבמינימום. חלק מההרתעה נגד הטרור זה שמחבלים יידעו שהם לא יקבלו טיפול. זו לא רק דעתי האישית כאב שכול, מאז 7 באוקטובר אין משפחה בישראל שלא פגשה את השכול בצורה כזו או אחרת".
גורמים בכירים בהדסה אמרו כי "בתי חולים לא מבקשים או מתנדבים למשימה הזו. משרד הבריאות - ממנו צריך לדרוש תשובות, הוא מווסת את העצורים הביטחוניים אל כלל בתי החולים. בנוסף, אף אחד לא יודע אם מדובר במחבל או בעציר ביטחוני, לא אומרים לנו".
מבית החולים הדסה נמסר בתגובה: "כל עציר ביטחוני המטופל בבתי החולים בישראל מובא באחריות ובהחלטת משרד הבריאות, גורמי הביטחון או הצבא. הדסה לא מעודכנת בפרטי מעצרו ונסיבותיו של עציר כזה או אחר ובוודאי שאינה מהווה צד כלל באשר להחלטה היכן יטופל".
ממשרד הבריאות נמסר: "המדיניות שלנו ברורה - לא לאפשר הכנסת מחבלים לבתי חולים בישראל. לכן הוקם מתקן צבאי ייעודי בשדה תימן שטיפל ומטפל בהם עד כה. עם זאת, משרד הבריאות לא ימנע טיפול נקודתי כשהצבא מעלה צורך מבצעי חיוני, לרבות צורכי חקירה מצילי חיים, והמקרה מקבל אישור של אנשי מקצוע רפואיים מוסמכים".