הקרב על העיר בית שמש הוא הצמוד ביותר שנרשם בין הרשויות המקומיות. קולות הבוחרים התחלקו כמעט באופן שווה בין שלושת המועמדים ועד לסיום ספירת המעטפות הכפולות, לא ברור מי המועמד שיעלה לצד שמואל גרינברג לסבב נוסף של בחירות שייערך בעוד שבועיים.

אחרי ספירת הקולות בכל הקלפיות, המועמד שמואל גרינברג מדגל התורה מוביל עם 35.7% שהם  19,642 קולות מתושבי העיר. עליזה בלוך מובילה על משה אבוטבול בפער של חצי אחוז בלבד, כלומר פחות מ-300 קולות.

המעטפות הכפולות של בית שמש עשויות לשנות את המשחק עם כ-3,600 קולות שטרם נספרו. במערכת הבחירות הקודמת, עליזה בלוך רשמה מהפך בזכות קולות החיילים במעטפות הכפולות, כך שבמטה הבחירות של בלוך אופטימיים לגבי סיכוייה להעפיל לסיבוב השני.

בחירות לרשויות המקומיות - בית שמש (צילום: רונן שטלצר, שרון גבאי, פלאש 90)
בחירות לרשויות המקומיות - בית שמש | צילום: רונן שטלצר, שרון גבאי, פלאש 90

כ-70% מתושבי בית שמש משתייכים למגזר החרדי. אילו הייתה מתקיימת אחדות חרדית סביב מועמד מוסכם, הניצחון מול ראשת העיר המכהנת עליזה בלוך היה מובטח. בעקבות ההחלטה של ישראל פרוש להתמודד על קדנציה נוספת באלעד, בניגוד להסכם קודם עם מפלגת ש"ס, יו"ר ש"ס אריה דרעי החליט להציב את סגן השר משה אבוטבול כמועמד בבית שמש. אבוטבול זכה לתמיכה של החסידויות ויז'ניץ' וגור, כמו גם של מפלגת הליכוד ושל קבוצת קיצונים בעיר.

לצד התמיכה של דגל התורה, שמואל גרינברג זכה לתמיכת שלומי אמונים וחסידות בעלזא. בלוך זכתה לתמיכת הציבור הציוני-דתי והכללי בעיר, לצד תמיכה שקטה של חלק ממצביעי ש"ס. ההסכמים הללו הובילו לתוצאות צמודות מאוד, והקרב יוכרע סופית בעוד שבועיים בסיבוב השני.

בעיר חיפה, השלישית בגודלה בישראל וזאת עם מספר המועמדים הגבוה ביותר - ייבחר ראש עיר חדש או חדש-ישן, וגם שם הבחירות הולכות לסיבוב נוסף - עם דוד עציוני מול יונה יהב. עינת קליש-רותם, ששימשה בתפקיד בחמש השנים האחרונות איבדה רבים מתומכיה, ולא רק שלא הייתה קרובה לניצחון - אלא מסתמן שהיא אפילו לא תקבל מקום במועצת העיר.

בחירות לרשויות המקומיות - חיפה (צילום: מיכה בריקמן, אדי קפרוב, אלעד מלכה)
בחירות לרשויות המקומיות - חיפה | צילום: מיכה בריקמן, אדי קפרוב, אלעד מלכה

בתום ספירת 98% מהקלפיות - יונה יהב הוא המועמד המרכזי שעומד על כ-36% - הרבה מעל דוד עציוני, שגרף כ-22% מהקולות.  כך למעשה ראש העירייה לשעבר, ששימש בתפקיד במשך 15 שנה, רוצה לסגור מעגל - לאחר שהובס במפתיע בבחירות הקודמות לפני חמש שנים.

רגע לפני גיל 80, יהב מבקש את תמיכת התושבים בסיבוב שני ומסקרן במיוחד -  במטרה לחתום קדנציה אחרונה בעיר, ומנגד עציוני רוצה להביא בשורה צעירה וחדשה לחיפה, ובדרך ינסה להוכיח לתושבים שחוסר הניסיון בתפקיד לא יפגע בהם.