תיעוד בלעדי: בני משפחתו של החטוף חיים פרי הגיעו היום (חמישי) אל מחוץ למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים. המשטרה חסמה לתנועה מקטע של 100 מטרים והנחתה את משפחות החטופים לעמוד במתחם מסודר שהוקצה עבורם. בני משפחת פרי ביקשו לעמוד עם תמונתו של חיים מחוץ לפתח ביתו של נתניהו ואמרו: "זאת לא מחאה, אנחנו רוצים להעביר מסר לראש הממשלה שיקבל החלטה קשה".
בתיעוד שהגיע לידי N12 נשמע קצין ממחוז ירושלים משוחח עם בני משפחת החטוף חיים פרי. הקצין אומר לבני המשפחה: "דיברתי איתכם, אני בטוח שאתם לא מזיקים אבל יש מקום למחאה". טל, קרוב משפחתו של חיים פרי ענה לו: "שאלה אישית: אם זה היה שלך מה היית עושה?".
קצין המחוז הדגיש בשלב הזה כי הוא מסכים עם טענתו של טל, ו"חלילה אני לא אומר לך שלא להפגין". רעות, בתה של אשתו של חיים, שבה והדגישה כי "זו לא הפגנה, אלה שני אנשים עם שני שלטים". הקצין הבהיר למשפחה: "בגדול אנחנו לא מאפשרים קו 300".
רעות ענתה לו: "אני לא רואה בעצמי מחאה, אני רואה בעצמי בת משפחה של חטוף שרוצה להעביר בקשה לראש הממשלה שלי שיקבל החלטה קשה. אני בכלל לא מוחה - אני לא בעד ולא נגד, זו בכלל לא מחאה. אם תמיד שומרים אותי מחוץ לטווח הראייה שלו - אתם מונעים ממני לעשות את זה".
הקצין במחוז ענה להם: "יש כללים ואנחנו לא יכולים לאפשר את זה". לאחר מספר דקות של שיחה, אבטחת ראש הממשלה ליוו את בני משפחות החטופים אל מחוץ למתחם המגודר.
בעקבות הפרסום: נדחה מועד הפינוי של מאהל משפחות החטופים.
אתמול פרסמנו על החלטת עיריית ירושלים לדרוש את פינוי מאהל משפחות חטופים מרחוב עזה. בעקבות הפרסום, הוחלט לדחות את הפינוי בשלושה ימים - ליום ראשון הקרוב.
מעיריית ירושלים נמסר: "מפרוץ הלחימה התקבלו בעירייה מספר בקשות להקמת מאהלי מודעות לסוגיית החטופים. מאהל אחד הוקם בתחילת חודש נובמבר מול משכן הכנסת והוא מקבל סיוע שוטף מהעירייה. מאהל נוסף החל לפעול בשבוע שעבר ברחוב עזה.
מתוך הבנה לכאבן של המשפחות, אושרה שהייתו במקום עד ליום ראשון הקרוב, בו תתקיים פגישה עם נציגי העירייה לשיח אודות המשך פעילותו.
בקשה נוספת להקמת מאהל, התקבלה מטעם מטה ירושלים של המשפחות. העירייה פנתה לנציגי המטה במטרה למצוא מקום מוסכם, תוך שמירה על הסדר הציבורי.
עיריית ירושלים כואבת את כאבן של משפחות החטופים, תמשיך לפעול לקידום העלאת המודעות לסוגייה זו ומייחלת לחזרתם של יקיריהן במהירות, בריאים ושלמים".