בני ובנות משפחות חטופים חסמו את כביש 1 סמוך למחלף ענבה - בקריאה דחופה לקדם עסקה חדשה שתשיב את החטופים הביתה. המפגינים עלו על הכביש - הבעירו חביות, פקק רכבים גדול נוצר במקום. כפי שניתן לראות בתיעוד, המשפחות הצטיידו בשלטים ודגלי ישראל, הציבו 6 חביות לביעור חמץ וזעקו: "רוצים אותם ואותן חיים וחיות - ולא בארונות". במהלך ההפגנה, אחת המוחות נפצעה בגפייה מרכב חולף, וכוחות מד"א פינו אותה לבית החולים.
לטענת אנשי המחאה, רכב שעבר בנתיב שנותר פתוח - סטה ממסלולו ופגע ברגלה של המפגינה בת ה-38. על פי הודעתם, הרכב שפגע בה נסע במהירות והמשיך לנסוע - גם לאחר שדרס אותה ופגע ברגלה. המפגינה נפצעה קל וכוחות מד"א שהגיעו לזירה טיפלו בה ופינו אותה לבית החולים שערי צדק עם חבלה בגפיים.
אילה מצגר, כלתו של החטף יורם מצגר, דרשה מהממשלה לקדם עסקה: "אנשים מתים עכשיו בעזה! לא יכול להיות שאנחנו נשלים עם זה. באנו לשרוף את ההפקרה, לשרוף את האדישות ואת האטימות, השחיתות והזילות בחיי אדם. זה לא תלוי רק בסינוואר, זה תלוי גם בנו. צריך לשרוף את השקרים. חצי שנה של שקרים - מספיק".
חלון ההזדמנויות לעסקה לשחרור 133 החטופות והחטופים המוחזקים בידי חמאס בעזה מצטמצם, לאחר שבתחילת השבוע חמאס הקשיח את תנאיו. בארגון הטרור השיבו בשלילה למתווה שהגישו המתווכות - והבהירו כי במסגרת העסקה הם מוכנים לשחרר 20 חטופים בלבד, במקום 40 החטופים ששחרורם נידון עד אותה העת.
גורם שמעורה בפרטי המשא ומתן אמר עוד לפני שהתקבלה תשובת חמאס כי עקב התבצרותו של סינוואר, ההזדמנויות לשחרר חלק מן החטופים - בהם הנשים, המבוגרים והפצועים - הולכות ומתמעטות, ועשוי לחלוף זמן משמעותי עד שיבשילו שוב תנאים למשא ומתן מחודש.
בחמאס טוענים, ולא מספקים לכך שום הוכחה, כי אין בידיהם 40 חטופים העונים לדרישות הקטגוריה שנקבעה,כאלו שעומדים בדרישות הפעימה הראשונה בעסקה שהייתה על הפרק. לפי ארגון הטרור, חלק מהחטופים והחטופות הנכללים בקטגוריה - חולים, נשים, ילדים, גברים מעל גיל 50 ופצועים - אינם בחיים או שלא ניתן לאתר את מקום הימצאם.
כעת, ובצל התשובה של חמאס והדשדוש בשיחות המשא ומתן, התגבשותה של עסקה עשויה להיות מושפעת מן השינויים במדיניות שבה תנקוט ישראל - בין אם פעולה צבאית ברפיח או החלטה לסיים את המלחמה בתמורה לעסקה כוללת.
הפגנה דומה לזו שהתקיימה היום, במהלכה חסמו בני משפחות חטופים את כביש 1, יצאה קודם הפסגה בפריז - בניסיונות להשיג עסקה עם חמאס. למרות שהשתתפו אז בפסגה ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב"כ רונן בר, אלוף במיל' ניצן אלון ויוועציו של ראש הממשלה נתניהו - הנסיונות להשיג עסקה התמסמסו.
בנסיון הקודם לתפירת מתווה לעסקה ניסו הצדדים, בהם גורמים אמריקניים, ניסו "לנקות" סוגיות שלא קשורות למתווה (בלי לקבוע רשמית את סוגיית המפתחות וסוגיית ימי ההפוגה - קרי שתי הסוגיות הדרמטיות). למרות האופטימיות של הגורמים האמריקנים, הישראלים והקטארים העסקה לא יצאה אל הפועל ולכן מתקיימת עתה מחאתן של המשפחות.