אם בשנים עברו הישראלים נהרו לשכנה הזולה והאטרקטיבית יותר של אילת, השנה כבר לא נראה את התמונות המוכרות של מעבר טאבה העמוס, שעד 7 באוקטובר היו תמונות שבשגרה. בעקבות המלחמה - המצב כמובן השתנה. אמש (רביעי), שוחחנו עם כמה מאלו שמתכוונים לנפוש בחצי האי סיני בפסח הקרוב - ועם אלו שמזהירים מפני נסיעה לשם.
אוריה הוא אחד מבין מאות הישראלים היחידים שהשנה ישהו בחג הפסח בסיני. "אני מתכוון לנסוע ואני מרגיש בטוח", הוא סיפר. "למרות כל המצב, אין לי שום חשש". עוד הוסיף אוריה: "נכנסתי אתמול לראות מלון הכול כלול באילת לארבעה לילות בפסח. המחיר הוא 12,000 שקל לזוג פלוס שתיים. בשארם זה 160-170 דולר ללילה".
גיא שילה, מנהל קהילת אוהבי סיני בפייסבוק, שוחח עם חדשות 12 וגיבה את אוריה: "יש אנשים שנורא חשוב להם להזהיר למרות שהם לא היו בסיני בעצמם בתקופה הזו. מעט מאוד אנשים נסעו - והם חזרו מאושרים וסיפרו כמה רגוע". פבל הוא ישראלי נוסף שמתכוון לנסוע לסיני בחג הפסח. הוא הצטרף לאוריה וגיא ואמר: "אני צוללן, זה התחביב שלי - אני חוזר לסיני כמה פעמים בשנה. מתחילת המלחמה עוד לא הייתי, והחלטתי לנסוע. זו לא מדינת אויב שלנו אז אין איסור - ואני בוחר כן לנסוע".
החל מ-1 באפריל, מעבר טאבה בגבול סיני יחזור להיות פתוח 24 שעות ביממה - לאחר שמאז 7 באוקטובר הוא פעל רק מהשעה 8 בבוקר עד שעה 5 אחר הצוהריים. אך למרות שבאילת המחירים, גם השנה, כמובן יהיו הרבה יותר גבוהים מסיני - מעט מאוד ישראלים יחצו את הגבול. על כך אמר שילה: "צריך לעשות הפרדה בין החבר'ה שבאו בשנתיים-שלוש האחרונות לנופש הכול כלול בשארם א-שייח לבין אלה שבאמת באים לסיני בגלל סיני. אני חושב שהאוכלוסייה הראשונה לא תגיע בזמן הקרוב, אבל אלה שמכירים את החופים שלהם ומקומות האירוח הקבועים - לא יוותרו עליהם כל כך בקלות".
המל"ל הוציא כבר בתחילת המלחמה אזהרת מסע ברמה 4, הגבוהה ביותר, לסיני - וביקש מכל הישראלים שנמצאים שם לצאת בהקדם מהמדינה. הטיסות הקצרות לשארם התבטלו והסכנה לשהות במצרים עדיין קיימת. אל"מ טליה לנקרי, לשעבר בכירה במל"ל, שיתפה: "אם לפני המלחמה סיני חולקה לשתיים, ובאזורים מסוימים אפשר היה לבקר ואזהרת המסע הייתה יחסית נמוכה - עכשיו אנחנו באזהרת מסע מאוד גבוהה בכל חצי האי. חשוב מאוד לא להיכנס לסיני - אני לא הייתי מעזה לחצות את הגבול".
בכל חודש אפריל יעברו במעבר טאבה לפי ההערכות כ-20 אלף אנשים במקום 200 אלף כמו בשנים עברו - רובם ערבים ישראלים, שישהו בעיד אל-פיטר בסיני.