סולידריות יוצאת דופן: כ-62% מהציבור תרמו ליוזמות שונות שקמו מתחילת מלחמת "חרבות הברזל", כך עולה מדוח חדש שפורסם היום (ראשון) ובחן את המצב - נכון לשבוע השלישי למלחמה. לפי נתוני הדוח, שיעור התורמים והמתנדבים במלחמה גבוהים בהרבה מתקופות חירום ושגרה בעבר, והתרומה הכספית הממוצעת לאדם כמעט כפולה מדוחות קודמים.

על פי הדוח, כמעט שני שליש מהציבור תרמו לארגונים, לקהילות, לקמפיינים ואף ישירות לאנשים בכסף או בתרומות דם וחלב אם. שיעור זה גבוה מאוד בהשוואה לשנת 2020, שנת פרוץ משבר הקורונה, בה שיעור התורמים היה 42%. בשנת 2017, שנת שגרה, שיעור התורמים היה 47%.

מערך נעדרים אחים לנשק (צילום: החדשות 12)
זינוק בהתנדבות לעומת תקופת הקורונה וזמני שגרה, חמ"ל אחים לנשק | צילום: החדשות 12

רבים מהישראלים לא הסתפקו בתרומה אחת, והעבירו סיוע ליותר מגוף אחד: 62% מהתורמים דיווחו על תרומה של ציוד, מזון או עזרה אחרת לחיילים וכוחות הביטחון. 53% תרמו למשפחות השכולות, משפחות הנעדרים והחטופים ולסיוע לנפגעים. 21% תרמו לבתי חולים וארגוני הצלה ועוד 12% תרמו לסיוע ושיקום יישובים. 9% מהציבור תרמו לגופים אחרים. עוד עולה מהדוח כי 41% מהמשיבים התנדבו בדרך כלשהי מתחילת הלחימה, זאת בהשוואה ל-31% בשנת 2019, ו-22% בשנת 2020.

הדוח, שגובש על ידי אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון, מבוסס על תשובות של 563 אנשים המייצגים את החברה הישראלית (נשים וגברים, יהודים ולא יהודים, ברמות דתיות, השכלה והכנסה שונות) ובגילים שונים מעל גיל 18.