"הם מחוץ לבית שלי": עמית סוסנה, בת 40, נחטפה מביתה בקיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר והיום (חמישי) היא שוחררה משבי החמאס. לפני שנחטפה היא כתבה למשפחתה בקבוצת הוואטסאפ: "יש מלא רעשים. הסוללה שלי עומדת להיגמר" - לאחר מכן היא כבר לא ענתה להודעות.
בבוקר השבת השחורה, בשעה 9:41, עמית עדכנה בקבוצה המשפחתית כי המחבלים מחוץ לביתה, היא התחבאה בארון בחדר הממ"ד. דקה לאחר מכן כתבה: "איזה פחד".
![ההודעות האחרונות של עמית סוסנה ההודעות האחרונות של עמית סוסנה](https://img.mako.co.il/2023/11/30/3011-ibud-amit-03_autoOrient_i.jpg)
![ההודעות האחרונות של עמית סוסנה ההודעות האחרונות של עמית סוסנה](https://img.mako.co.il/2023/11/30/3011-ibud-amit-02_autoOrient_i.jpg)
ב-9:46 עמית כתבה: "אוף, שזה יגמר כבר". היא סיפרה למשפחתה על קולות ירי שנשמעים, ודפיקות מחוץ לחדר הממ"ד. כ-10 דקות לאחר מכן עדכנה כי "משהו קורה, יש מלא רעשים".
בהודעה האחרונה לבני משפחתה כתבה עמית: "הסוללה שלי עומדת להיגמר". לאחר מכן נותק עימה הקשר. במשך שלושה שבועות היא הוכרזה כנעדרת, עד שמשפחתה קיבלה הודעה רשמית מצה"ל שהיא נחטפה.
![ההודעות האחרונות של עמית סוסנה ההודעות האחרונות של עמית סוסנה](https://img.mako.co.il/2023/11/30/3011-ibud-amit-01_autoOrient_i.jpg)
![ההודעות האחרונות של עמית סוסנה ההודעות האחרונות של עמית סוסנה](https://img.mako.co.il/2023/11/30/3011-ibud-amit-04_autoOrient_i.jpg)
היום אחרי 55 ימים בשבי החמאס עמית שוחררה. קרובת משפחתה אמרה לחדשות 12: "זיהינו אותה בשנייה, איזו התרגשות. זה נחת עלינו כרעם ביום בהיר - שמחה גדולה היא נחשבה נעדרת 20 יום עד שאמרו שחטופה. עכשיו הלם, התרגשות - קשה לעכל את הרגע".