סיוון ובת זוגו אורי הסתתרו במשך 8 שעות בממ״ד בכפר עזה. את מה שקרה להם הם מגדירים נס, כאשר רבים מחבריהם לא שרדו את המתקפה הזו. בריאיון מבית החולים לחדשות 12 מספר סיוון על האירוע ואף מדבר לראשונה עם הפרמדיק רותם שטל, אשר ליווה אותו בטלפון באותן שעות קשות בהן היו בני הזוג נצורים ופצועים.
״בסביבות השעה שש התעוררנו לאזעקת צבע אדום ראשונה״, משחזר סיוון ממיטתו. ״פתחנו טלוויזיה וראינו שהאזעקות לא נגמרות. תוך כדי שמענו דיווח על אירוע שככל הנראה מתרחש ברצועה וכולל חדירות מחבלים. לאחר מכן חברה שלי אורי, שגרה בדירת צעירים קרובה מאוד לגדר, קיבלה הודעה לנייד שבאמת יש חדירה ושצריך להיכנס לממ״ד. מאז התחלנו לשמוע צרורות של יריות בלי סוף ודיבורים בערבית״.
בסביבות השעה 11:00 סיוון שמע את חלון הבית מתנפץ. ״אני חושב שמדובר היה בשניים, שלושה מחבלים. הם ניסו לפרוץ גם את דלת הממ״ד, אבל הדפתי אותם עם הידיים ושמרתי על הדלת סגורה. כשהם לא הצליחו לפרוץ, אחד מהם הלך אחורה, השתמש בירי חי ופגע לי ביד ימין. המשכתי לחסום את הדלת עם שתי הידיים. הוא ירה שוב ופגע גם ביד שמאל. חברה שלי נפגעה וקיבלה רסיס ברגל״.
ברגע של תעוזה, אורי חברתו הצליחה לפתוח את חלון הממ״ד – והשניים החלו להימלט. בשלב הזה סיוון כבר היה זקוק לטיפול רפואי, אותו קיבל לאורך אותם רגעים מרותם הפרמדיק. ״הוא היה איתנו כל הזמן בקו הטלפון והסביר איך לעצור את הדימום״, סיפר סיוון.
רותם שטל מצטרף לשיחת הטלפון מבית החולים, ולמעשה מדבר עם סיוון לראשונה מאז האירוע. ״ניסיתי לשמור על קור רוח״, הוא מספר על המקרה מהצד שלו. ״זו הייתה שיחה מאוד מבולבלת כי גם דודה נוספת שלי ושל אורי הייתה איתם בבית. השיחה התנתקה כמה פעמים, וברוב השיחות הראשונות הם בכלל לחשו כי הם לא יכלו לדבר. חשבתי שאין קליטה, עד שהבנתי מאורי שסיוון נפצע ושאלה מה לעשות״.
״אני זוכר שאמרתי להם לחפש דימומים בבטן ובגב, לראות אם הוא בהכרה ולשים חוסם עורקים״, ממשיך רותם. ״הסברתי להם איך להשתמש נכון בחפץ שיש לידם כדי לעשות את זה יעיל יותר. ביקשתי מהם לנתק כדי להזמין הצלה, אבל אחרי פנייה להרבה גורמים הבנתי שלא הולך להגיע אליהם חילוץ״. סיוון מספר שחוסם העורקים החזיק שמונה שעות עד שהגיע החילוץ המיוחל, והכול תודות להדרכתו הנאמנה של רותם.